Ketnet en 13 internationale kinderzenders lanceren Europese Vriendschapsdag

Door -
Europese Vriendschapsdag
©VRT
Corona overheerst ons leven, niet enkel van volwassenen, maar ook van kinderen. Daarom slaan Ketnet en dertien kinderzenders uit de hele wereld de handen in elkaar en roepen ze 12 november uit tot Europese Vriendschapsdag.

Een lichtpunt in coronatijden

Met de actie #SayHi willen de zenders kinderen een lichtpunt bieden en de vriendschap vieren. Tijdens de lockdown in het voorjaar gaf immers maar liefst 97% van de kinderen aan hun vriendjes te missen (cijfers VRT Studiedienst). En ook in een onderzoek van de Kinderrechtencommissaris in mei gaf zo goed als de helft van de kinderen aan dat ze zich eenzamer voelen (47,2%).

Daarom wil Ketnet met de actie #SayHi vriendschap en het belang ervan in de kijker zetten. Hoe doen ze dat? In alle deelnemende landen weerklinkt op 12 november om 12 uur gelijktijdig hetzelfde lied, met een tekst in eigen taal én zullen alle kinderen dansen en zingen voor vriendschap. Ketnet pakt uit met het nummer ‘Samen Supersterk’, gezongen door de Ketnet-wrappers. Hiermee wil Ketnet kinderen een positief verhaal brengen over vriendschap en het belang ervan.

“Ketnet wil kinderen met elkaar verbinden, ook tijdens coronatijden waar iedereen afstand moet houden en het sociale leven van kinderen voor een deel stilvalt. Ketnet nam samen met de Noorse nationale omroep NRK het initiatief voor deze actie. We zijn dan ook enorm fier dat we samen met kinderzenders uit dertien andere landen een positief verhaal naar de Ketnetters kunnen brengen,” vertelt Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet.

Ga zelf aan de slag!

De komende weken roept Ketnet op om deel te nemen aan deze actie. Ketnetters thuis, of in de school kunnen aan de slag met deze actie. Zo kunnen er onder meer vriendschapsbandjes geknutseld worden, waarmee de Ketnetters hun vriendjes uitnodigen en zo de conversatie rond vriendschap aangaan. Ook de choreografie en de songtekst van het nummer ‘Samen Supersterk’ vinden de Ketnetters terug op Ketnet.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

©Youtube

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here