Dit vind je allemaal in de zakken van je kleuter

Wie een kleuter in huis heeft, weet dat ze graag verzamelen. En als je dan per ongeluk hun jas wast zonder de zakken na te kijken, kan je wel eens bijzondere schatten in je wasmachine vinden. Fotografe Melissa Kaseman uit San Francisco maakte er een prachtige reportage over.

In haar laatste fotoreeks “Preschool Pocket Treasures” toont ze welke schatten ze elke dag uit de jaszak van haar zoontje haalt.
“De magie van de kindertijd is zo vluchtig en de voorwerpen die ik in Calder zijn zakken vind vertegenwoordigen een belangrijk deel van deze tijd.”, vertelt Kaseman aan Huffingtonpost.

De fotoserie bevat speelgoed, draden, knutselmateriaal,… Ze tonen dat kunst, kleur en vorm een belangrijke rol hebben in hoe Calder de wereld bekijkt en ontdekt. Het idee voor de fotoreeks ontstond toen haar eigen moeder overleed en ze dingen ontdekte in haar jaszakken. Ze bewaarde deze voorwerpen om ze later te fotograferen. Ze hoopt dat wie de foto’s bekijkt de magie ontdekt in de verbeelding van een kind. Een ‘dom’ voorwerp kan voor hen zoveel betekenis hebben.

Bekijk nog meer foto’s van Kaseman op haar website.

Partner Content