©Inge Moermans

7x een onvergetelijke gezinsuitstap in de Ardennen

Waar kun je naartoe als je met het hele gezin er een dagje tussenuit wil? Rij eens richting de Ardennen. In dit mooie deel van België is genoeg te ontdekken met het hele gezin. Onze tips!

Het Labyrint van Barvaux

Beleef een magisch avontuur met het ganse gezin in het verbluffende Labyrint van Barvaux. Het reusachtige maïslabyrint met animaties door echte acteurs is de belangrijkste attractie. Maar er is  ook een parcours met 13 proeven: plezier gegarandeerd! Ook het deurenlabyrint, met een kluwen van gangen herbergt talrijke geheimen.

Meer info vind je hier.

Houtopia 

Dit recreatiepark in Houffalize is volledig gewijd aan kinderen van 2 tot 12 jaar. Dit ideale gezinsuitstapje, zonder schoenen, eert de 5 zintuigen dankzij een nieuw concept. Met maar liefst 80 zintuiglijke ervaringen kan het hele gezin de wereld om zich heen ontdekken. Verder is er ook een evenwichtig parcours, een avonturenparcours die je kinderen over de rivier voert naar een ongelooflijke glijbaan van meer dan 30 meter en een grote buitenspeeltuin in een meander van de Ourthe.

Meer info vind je hier.

Euro Space Center

In het Euro Space Center neem je samen met je kinderen een duik in het dagelijkse leven van de astronauten. Verover samen de ruimte en wandel op de Maan of op Mars! Klaar voor een onvergetelijke reis door de ruimte?

Meer info vind je hier.

Adventure Valley

In het kleinste stadje ter wereld (Durbuy) wacht het grootste avonturenpark van België op jullie voor een onvergetelijke dag. In de volle natuur biedt Adventure Valley  je een wereld vol activiteiten om te doen met je kinderen. Enkele aanraders:

  • een avontuurlijke zoektocht met verschillende kids zones, zoals een klimmuur, een speleo box, een hoogteparcours,….allemaal op maat van de kinderen
  • de nieuwe speeltuin met houten speeltuigen
  • de kajaktocht (vanaf 5 jaar)

Meer info vind je hier.

Struisvogelboerderij Pont d’Amour 

In de struisvogelboerderij Pont d’Amour in Dinant sta je oog in oog met de grootste vogels ter wereld. De uitleg tijdens de rondleiding is aangepast aan de leeftijd van het publiek. Na het bezoekje hebben deze loopvogels geen geheimen meer voor je.

Meer info vind je hier.

Dierenpark Forestia Wildpark

Aan de rand van de Hoge Venen vind je het wildpark Forestia. Je kunt er met het hele gezin kennismaken met 300 dieren die er gedeeltelijk in het wild leven. Mis zeker het wolvenparcours niet. Verder is er ook een avonturenpark, toegankelijk vanaf 4 jaar. Er zijn 9 parcours met meer dan 100 obstakels in de bomen voor groot en klein. En vergeet zeker ook de 120 m lange tokkelbaan niet!

Meer info vind je hier.

Chlorophylle 

Chlorophylle is een recreatiepark in Dochamps waar je tijdens een buitengewoon parcours de wereld van het bos ontdekt. Dit prachtige park biedt een ludieke pedagogische aanpak van de natuur en de wereld van de bos. Onze favorieten:

  • het ontdekkingsparcours van 200 meter in de toppen van de bomen (hangbruggen, hutten, …)
  • het educatieve pad van 2 km met informatiebordjes, ook in het Nederlands
  • de prachtige loopbrug tot in de toppen van de bomen
  • de speelweide met houten speeltuigen, geïnspireerd door het bos

Daarnaast zijn er nog 24 houten attracties en verschillende speel- en ontdekkingszones.

Meer info vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

 

Partner Content