gezondopvoeden.be steekt ouders een handje toe

Als ouder zit je soms met de handen in het haar als het op gezond opvoeden aankomt. Want hoe leer je jouw peuter groenten eten? Moet je jouw kind verplichten om te sporten? Kan je jouw puber verbieden te roken? En hoe ga je verstandig om met tv- en computertijd? Allemaal vragen waarmee je nu terecht kan op www.gezondopvoeden.be!

Ouders met opvoedingsvragen over een gezonde leefstijl kunnen sinds kort terecht op www.gezondopvoeden.be. De site is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen en de Universiteit Gent, met steun van de Vlaamse overheid.

Vragen rond gezondheid, moeilijk eetgedrag, vrije tijd, tv en internet, roken, alcohol en cannabis komen allemaal voor in de top 10-lijstjes van de meest gestelde opvoedingsvragen aan onder andere Opvoedingswinkels en de Opvoedingstelefoon. Ouders van kinderen en jongeren tussen 2 en 18 jaar vinden op de site info en tips terug over deze onderwerpen.

Met behulp van artikels, filmpjes waarin herkenbare discussies tussen ouders en kinderen worden nagespeeld, interactieve tests en doe-opdrachten geeft de website ouders de kans om over concrete situaties na te denken of zelf hun opvoedingsvaardigheden aan te scherpen.

Partner Content