Helemaal klaar voor de paaseierenjacht!

© iStock
Eitjes rapen. Dat is het eerste waar onze kinderen aan denken als ze 'Pasen' horen. Niets zo leuk als uit bed springen, je jas en schoenen aantrekken en snel met een grote paasmand de tuin in gaan. Wij hebben enkele tips om de paaseierenjacht nóg leuker te maken.

7 tips voor een geslaagde paaseierenjacht

  1. Laat de kinderen de eieren verzamelen in één gemeenschappelijke mand. Zo kunnen ze na de jacht eerlijk verdeeld worden. Anders worden de kleinere kinderen misschien benadeeld omdat ze minder snel eitjes hebben gevonden.
  2. Hou je de jacht in je tuin? Versier ‘m dan ook een beetje! Gele lintjes in een boom geven al snel een mooi effect.
  3. Maak een kleine eenvoudige schatkaart, dat maakt de jacht extra spannend.
  4. Werk met kleurcodes: geef elk kind zijn eigen kleur. Zo kun je blauwe eieren meer in het zicht verstoppen voor de kleinsten en de rode voor de oudere kinderen onder struiken, in een boom, onder bloempotten, … Zo blijft het uitdagend en plezierig voor iedereen.
  5. Verstop voor elk kind een gouden ei. Als ze dit ei gevonden hebben, krijgen ze in ruil een klein cadeautje.
  6. Zet een timer op 15 minuten om het spannend te maken. Wedden dat je kroost extra hard gaat zoeken?
  7. Geen zin of tijd om zelf een jacht te regelen? Informeer dan of er in je dorp of stad geen grote jacht georganiseerd wordt. Ook in de buurt kun je met verschillende ouders de handen in elkaar slaan.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here