Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© iStock

Bijna Pasen: 7x tips voor een geslaagde paaseierenjacht

Eitjes rapen: dat is het eerste waar onze kinderen aan denken bij Pasen. En gelijk hebben ze! Niets zo leuk als uit bed springen, je jas en schoenen aantrekken en snel met een grote paasmand de tuin in gaan. Want dat mag wél nog 🙂 Wij hebben enkele tips om de paaseierenjacht thuis nóg leuker te maken.

7 tips voor een geslaagde paaseierenjacht

  1. Laat de kinderen de eieren verzamelen in één gemeenschappelijke mand. Zo kunnen ze na de jacht eerlijk verdeeld worden. Anders worden de kleinere kinderen misschien benadeeld omdat ze minder snel eitjes hebben gevonden.
  2. Versier je tuin: gele lintjes in een boom geven al snel een mooi effect, en maken de paaseierenjacht nog leuker!
  3. Maak een kleine eenvoudige schatkaart; dat maakt de jacht extra spannend.
  4. Werk met kleurcodes: geef elk kind zijn eigen kleur. Zo kun je blauwe eieren meer in het zicht verstoppen voor de kleinsten en de rode voor de oudere kinderen onder struiken, in een boom, onder bloempotten … Op die manier blijft het uitdagend en plezierig voor iedereen.
  5. Verstop voor elk kind een gouden ei. Als ze dat gevonden hebben, krijgen ze in ruil een klein cadeautje.
  6. Zet een timer op 15 minuten om het spannend te maken. Wedden dat je kroost extra hard gaat zoeken?

Ook over Pasen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!