© Getty Images

Bedplassen? Ontdek de herbruikbare luier voor ‘s nachts

Is je kindje ‘s nachts nog niet zindelijk? Bedplassen is niet abnormaal tot de leeftijd van 6 jaar. Een herbruikbare luier voor ‘s nachts heeft verschillende voordelen: het is op termijn goedkoper, een stuk beter voor het milieu en je kindje voelt wanneer het geplast heeft. Heb jij er al aan gedacht?

Herbruikbare luier voor ‘s nachts: welke is geschikt?

Tweedelig systeem

Een klassieke herbruikbare luier voor ‘s nachts bestaat uit een luier met een overbroekje dat ademend is, maar geen vocht doorlaat. De meeste nachtluiers zijn gemaakt van een stof die veel kan absorberen, zoals bamboe of hennep bijvoorbeeld. Want hoe groter de kinderen zijn, hoe groter de plasjes natuurlijk. Bovendien kun je zo’n luier nog makkelijk boosten. Dat betekent dat je er een extra inlegger aan toevoegt die zorgt voor nog meer absorptie.

Wat overbroekjes betreft heb je doorgaans twee keuzes:

  • Een PUL broekje is een synthetische stof die het vocht tegenhoudt. Het is makkelijk in gebruik en de broekjes zijn beschikbaar in leuke kleuren of met figuurtjes erop.
  • Wollen overbroekjes kunnen ook. Wol is een natuurlijk materiaal dat de warmte reguleert. Het houdt warm in de winter en net fris in de zomer. Een bijkomend voordeel voor de broekjes is dat wol de urinegeur niet vasthoudt. Je kunt het broekje dus gewoon luchten zonder het elke keer te moeten wassen. Zorg er wel voor dat je de broekjes regelmatig behandelt met lanoline. Op die manier houden ze het vocht prima tegen.

Lulu Nature Dodo Hennep Luier Nacht (12-20 kg) Ecru, € 21,95, hier verkrijgbaar.

Blümchen XL cover, € 12,90, hier verkrijgbaar.

herbruikbare luier voor 's nachts

Disana wollen overbroekje, € 22,95, hier verkrijgbaar.

Optrekbroekjes

Voor kleinere kindjes is een klassiek luiermodel prima. Maar als ze wat groter en zelfstandiger zijn, is een optrekbroekje praktischer. Dat kunnen ze namelijk makkelijk zelf aan- en uittrekken als ze ‘s nachts of ‘s morgens toch voelen dat ze moeten plassen. Bovendien ziet het er ook meer uit als een onderbroek, wat psychologisch ook wel belangrijk is als je kindje wat ouder is.

Mother ease Pull-up Nachtluier M (25-30 kg) Dino, € 32,99, hier verkrijgbaar.

Bron: Klein spook, Blabloom

Meer over herbruikbare luiers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content