©Getty Images

Hoe vaak heb jij deze zinnen al tegen je kind gezegd?

“Schiet eens op!” “Niet praten met je mond vol!” “Doe de deuren dicht” Hoe vaak heb jij deze zinnetjes al uitgesproken? Je bent niet de enige! Dit is wat de meeste ouders regelmatig tegen hun kinderen zeggen, ook al weten ze dat het…euh…totaal geen zin heeft.

Schiet eens op!

Wij vragen ons af of er überhaupt ouders bestaan die dit nog nooit tegen hun kinderen hebben gezegd. Vooral in de ochtend, als ze zich moeten klaarmaken voor school lijkt alles schildpadgewijs te gebeuren. “Opschieten lieverds, anders komen we te laat!”

Ga eens op je poep zitten!

Het liefst zouden ze staand eten, of met opgehoffen kniëen of zelfs gehurkt. Maar op hun billen? Hoe vaak we het ook herhalen, elke maaltijd is het weer hetzelfde liedje.

Niet aankomen!

Laten we eerlijk zijn, deze twee woorden lijken wel dé trigger om juist ergens wél aan te komen. Een hete ketel soep of prikkeldraad… ‘Ik zei het je toch…’

Niet praten met je mond vol!

Hoe vaak we het ook herhalen. De inhoud van hun mond zullen we zien.

Ruim je spullen op!

Dit is waarschijnlijk een van de meest gebruikte zinnen van ouders. Op school is je kind de perfecte opruimer, volgens de juf. Thuis… ja, wie staat er ’s avonds weer op te ruimen, nadat ze het 10 keer heeft gevraagd…?

Luister nu toch eens een keer!

Het moment dat dit zinnetje over je lippen komt, ben je meestal de wanhoop nabij. Met een beetje éxtra kracht in de stem wordt er vaak alsnog geluisterd… Voor heel even dan. 😉

Hoe vaak moet ik het nu nog zeggen?

Zucht, heel vaak dus…

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content