Hoeveel nachtjes slapen nog?

“Wanneer komt Sinterklaas eigenlijk?” “Hoeveel nachtjes slapen nog?” Je kent die vragen ongetwijfeld en tegen 6 december ben je ze ook meer dan beu gehoord. Maar hoe zorg jij er nu voor dat de komst van Sinterklaas tóch leuk wordt…zowel voor jou als de kids?

 • De komst van Sinterklaas en Zwarte Piet is voor de meeste kinderen een heel spannend gebeuren. Want die Sint komt eerst met de boot uit Spanje, daarna rijdt hij te paard op de daken  en dan komt hij via de schoorsteen cadeautjes droppen. Voor een kleuter is dit allemaal moeilijk te vatten. Het is dus beter om dit verhaal niet in één keer aan je kindje te vertellen, maar telkens in te spelen op de vragen die je kleuter heeft. Zo kan je kind alles beter "verteren".
   
 • Peuters en kleuters hebben vaak nog weinig tijdsbesef waardoor het voor hen moeilijk te bevatten is, hoeveel keer het nog slapen is voor de Sint komt. Met een zelfgemaakte aftelkalender wordt het aftellen een stuk makkelijker én duidelijker!
   
 • Heel wat kleintjes raken moeilijk in slaap de dagen voor Sinterklaas komt. Logisch natuurlijk, want er spelen zoveel vragen door het hoofdje van je kind. Probeer daarom de stress te verminderen door het schoentje echt pas de avond voor 6 december klaar te zetten.
   
 • Spreek op voorhand ook af met oma's en opa's hoeveel keer het schoentje gezet zal worden. Komt de Sint enkel bij jou thuis? Of mag hij gerust ook een cadeautje achterlaten bij de grootouders? Bespreek het vooraf en laat dit ook aan je kinderen weten. Zo zijn zijn ook voorbereid!
   

Heb jij nog tips om de stress rond de komst van SInterklaas en Zwarte Piet te beperken? Laat het ons dan even weten onderaan dit artikel!

Partner Content