Getty Images

Het huishouden: zo krijg je het toch gedaan met kinderen in huis

Door Celine Werner

Laten we eerlijk zijn: de structuur in je huishouden is soms ver zoek met kinderen in huis. Snakt de versgewassen kleding al twee weken naar een strijkbeurt? Of lukt het jou maar niet om jullie stekje eens grondig schoon te maken? Dan heb je misschien wel wat aan de onderstaande tips:

Huishouden met kinderen: 4x tips

Betrek je kroost

Heel wat ouders wachten tot de kinderen in bed liggen of niet thuis zijn vooraleer ze de stofdoek bovenhalen. En dat terwijl kleintjes het net heel erg fijn vinden om mama en papa een handje te helpen. Geef ze dus gerust een vod wanneer je de badkamer moet poetsen. En ook dweilen of stofzuigen vinden ze vast geweldig. Hebben jullie een leertoren in huis? Dan is de vaat doen ook geen probleem meer.

1 bijkomende taak per dag

Het is dikwijls niet haalbaar om alles in één dag te doen. Geef jezelf dagelijks een extra taakje bovenop je dagdagelijkse karweitjes, en je zult merken dat je bij de start van het weekend al veel hebt klaargespeeld.

1 keer per week naar de supermarkt

Stel met het hele gezin een weekmenu samen. Zo heb je meteen een boodschappenlijstje bij de hand, en weten de kinderen waar ze zich aan kunnen verwachten. Doe dit samen met papa en de kapoenen, of alleen. Dat kies je zelf natuurlijk.

Ruim regelmatig op

Alles laten liggen tot ‘s avonds zal je alleen maar meer werk bezorgen. Zo nu en dan wat opruimen overdag is een pak makkelijker, en bovendien geef je zo ook het goede voorbeeld aan je zoon en/of dochter.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content