©GettyImages

Help! Mijn kind is jarig in tijden van corona

Door Celine Werner

Verjaart je kind in de maand april? Dan zal het verjaardagsfeest in tijden van corona anders verlopen dan jullie gewoon zijn. Met de onderstaande tips wordt het hoe dan ook een fijne dag voor het feestvarken!

5x tips voor kinderen die verjaren in corona-tijden

1. De verjaardagstaart is er wél naar jaarlijkse gewoonte

Schuilt er een échte bakkoning(in) in jou? Dan kun je misschien op eigen houtje een heerlijke verjaardagstaart voor je telg maken. Of misschien is het nóg leuker om het samen met het hele gezin te doen? Zo is iedereen een tijdje zoet.

Lijkt dit je toch maar niets? Dan kun je ook gewoon een taart bestellen bij je lokale bakker. PS Vergeet de kaarsen niet!

2. Een virtueel bezoekje van vrienden en familie

Met de applicatie Houseparty kunnen de mensen die jullie graag zien er toch een beetje bij zijn, zelfs al is dat niet fysiek. Vraag hen om wat ballonnen, slingers of andere toffe attributen achter hen te hangen voor een feestelijke toets.

3. Uitstel is geen afstel

Wat je ook probeert, het zal niet hélemaal hetzelfde zijn. Maak er een speciale dag van en beloof de jarige dat er later nog een spetterend feest komt. Bedenk samen een leuk thema voor die dag, of bespreek de activiteiten die je kind dan zal kunnen doen. Zo heeft-ie meteen iets om naar uit te kijken.

4. Kleine gelukjes

Kleine attenties kunnen je kind intens gelukkig maken. Maak z’n favoriet gerecht klaar, vraag aan de grootouders om eens uitbundig te komen zwaaien aan het raam, en laat hem eens iets doen wat je anders niet toelaat. Een gigantisch kamp bouwen in de woonkamer bijvoorbeeld.

5. Ook het cadeau mag niet ontbreken

Oké, de winkels zijn nu gesloten, maar gelukkig kunnen we online wél nog bij hen terecht voor de leukste geschenken. En als we jou één goede raad mogen geven: koop lokaal!

Bron: mamans.femmesdaujourdhui.be

NOG WAT MEER CORONATIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content