buiten spelen

Jonge kinderen moeten meer buiten spelen

Volgens Kind en Gezin spelen jonge kinderen te weinig buiten, terwijl dat net goed is voor hun gezondheid en ontwikkeling. Daarom lanceerde het overheidsagentschap deze week de campagne #buitenbaby’s.

Overheidsagentschap Kind en Gezin wil dat kinderen meer buiten spelen, zelfs als ze nog heel jong zijn. Dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en motoriek, maar het is ook een goede manier om een sterk immuunsysteem op te bouwen.

Veel vooroordelen over buiten spelen

Kind en Gezin stelde vast dat ouders en crèches overbeschermend zijn en veel vooroordelen hebben over buitenspelen: ze vinden het kind te jong, het is buiten te vuil, te koud, te nat, te gevaarlijk of het is te veel gedoe. Het overheidsagentschap roept hen daarom op om werk te maken van een ‘buitenspeelplan’ waarin staat wanneer de kinderen buiten mogen spelen, hoe de buitenruimte er moet uitzien en welk materiaal daarvoor nodig is.

Buitenbaby’s

Met de campagne #buitenbaby’s wil Kind en Gezin ervoor zorgen dat (jonge) kinderen meer buiten gaan spelen. Voor de campagne werden in Antwerpen en Gent een honderdtal afbeeldingen geplaatst van kinderen die buiten spelen en in die steden werden ook een aantal wandelroutes uitgetekend met onderweg allerlei activiteiten.

De afbeeldingen zijn nog tot 20 april te zien in Antwerpen en Gent.

Lees ook:

Partner Content