sunkissed.be

Uitgetest: kaartenspel dat kinderen dichter bij de natuur brengt

Door Celine Werner

Blogster Elke Vanhouche ontwikkelde een kaartenspel dat ideaal is om mee te nemen tijdens een wandeling, bostrip of picknick. Hiervoor haalde ze haar inspiratie uit de talloze uitstappen die ze doet met haar gezin voor haar blog sunkissed.be. Redactrice Celine mocht het spel uittesten en beschrijft hier wat ze ervan vond.

Eindeloos plezier met een origineel kaartenspel

Wie is Elke?

Elke Vanhouche, 31 jaar, is mama van Louiz (2,5) en richtte in 2020 haar blog en Instagram-pagina sunkissed.be op. Hier geeft ze tips en tricks aan (groot)ouders, nonkels, tantes, … om kidsproof te genieten van uitstappen en overnachtingen. Op zoek naar speel-ideetjes en plekken waar je buggyproof kunt wandelen? Dan is haar blog the place to be!

Het natuurkaartenspel maakt kinderen enthousiast voor een wandeling in het groen

Tijdens de lockdown herontdekten heel wat mensen de natuur door te gaan wandelen. Ook Elke en haar gezin testten heel wat wandelingen uit in Vlaanderen. “Superleuk, maar het is niet altijd gemakkelijk om kinderen enthousiast te maken voor een wandeling. Ik zocht dus naar manieren om het wat interactiever te maken voor ons zoontje en zijn nichtjes. Die losse spelletjes en opdrachten combineerde ik in een kaartenspel. Het is compact, dus handig om mee te nemen”.

kaartenspel Sunkissed
CelineWerner

Terug in de natuur

Elke wil met het kaartenspel kinderen en hun (groot)ouders opnieuw de natuur laten ontdekken. “We vergeten soms hoe mooi en leuk de natuur kan zijn. Ze zet kinderen aan tot fantasierijk spel en stimuleert de creativiteit. Met het kaartenspel wil ik hen een duwtje in de rug geven om meer naar buiten te komen”. Op een speelse manier kun je de kinderen van voor de schermen halen en ze een leuke tijd laten beleven in de buitenlucht.

De kaarten bevatten 5 verschillende spelletjes, ideaal als pauze tijdens de wandeling of om te spelen tijdens een picknick. De 15 vragen en opdrachten maken de wandeling interactief.

Hier krijg je een gedetailleerde uitleg van ieder spelletje!

VANAF WELKE LEEFTIJD IS HET SPEL GESCHIKT?

Het kaartenspel is geschikt voor kinderen tussen 2,5 jaar en 10 jaar.

TEVREDEN?

Celine: “Toen ik de kaarten in m’n bus ontving, was ik aangenaam verrast door de mooie verpakking. Het leek wel een cadeautje. Otis mocht het ‘geschenk’ uitpakken en de speeltijd kon beginnen.

Uiteraard is hij nog te jong om alle opdrachten, vragen en spelletjes uit te voeren, maar het is ons toch gelukt om er een leuke tijd van te maken. Zijn persoonlijke favoriet was: kaartjesjacht! Ik verstopte een hele hoop kaarten in onze tuin en hij mocht ze allemaal gaan zoeken. Het kon trouwens absoluut geen kwaad dat er een beetje vuil op de kaarten kwam, aangezien er een soort folie over zit, waardoor ze best wel duurzaam zijn.

Wat ik ervan vond? De zoektocht deed me wat denken aan een paaseierenraap maar dan nóg leuker. Vervolgens legde ik hem uit wat er op de beelden te zien was. Het spel is dus zéker ook geschikt om je peuter wat woordjes bij te leren. Wanneer Otis wat ouder is, test ik ongetwijfeld ook de andere spelletjes uit! ”

kaartenspel Sunkissed
CelineWerner

ZIN GEKREGEN?

De Sunkissed Natuurspeelkaarten kosten 26,95 euro en zijn te koop via www.sunkissed.be.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content