Kamperen met je kids

Ben jij dol op kamperen? Wie niet! Genieten van de heerlijke buitenlucht én ontspannen. Natuurlijk wil je ook jouw kind meenemen op dit geweldige avontuur. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Wij helpen je alvast graag op weg.

Kindvriendelijke camping

  • Kies voor een camping met voldoende schaduwplekken. Wanneer je slaapplek de hele dag in de zon staat, zal je kind niet goed slapen.
  • Kies bij voorkeur voor een camping waar de auto’s op een aparte parkeerplaats staan. Zo kan je kind veilig spelen.
  • Kies voor een camping die voorzien is van een wasmachine en droogkast. Zeker als je kind ervan houdt om te ravotten en zich hierbij wel eens vuil maakt. Tenzij je natuurlijk voldoende kleding meeneemt!
  • Check op voorhand of er een aparte ruimte is waar je jouw baby in bad kan doen, kan verschonen en aankleden.

Slaap kindje slaap!

Een goede nachtrust is voor iedereen heel belangrijk. Met deze tips slaapt jouw kind als een roosje!

  • Slapen in een andere omgeving en in een ander bedje, kan best spannend zijn. Daarom laat je jouw kind best even wennen aan het campingbedje. Laat hem er thuis een aantal nachtjes in slapen.
  • Zorg dat er geen muggen en andere insecten bij je kind kunnen komen. Er zijn speciale muskietennetten verkrijgbaar voor campingbedjes.
  • Kies voor een campingplek die niet te lawaaierig is. Dus liever niet naast het restaurant en het terras waar ook de kinderdisco is. Zo kan je kind ongestoord slapen, zowel ’s avonds als overdag.
  • Kies voor een campingplek die niet vlak in de zon is. Als het te warm is, slaapt je kind minder goed.

Wat als het regent?

Het kan natuurlijk altijd dat de weergoden je niet zo goed gezind zijn. Je hele vakantie verpest? Natuurlijk niet! Zorg gewoon dat je erop voorbereid bent.

Hoe? Neem alvast regenkleding en laarzen mee, want kinderen vinden het vaak heel leuk om in plassen te springen. Wanneer het regent, kunnen zij hun hartje ophalen!

Zorg ook voor speelgoed waarmee je kind zich binnenshuis kan amuseren als het slecht weer is. Kijk bij het boeken van je camping of er genoeg te doen is in de omgeving. Misschien kun je bijvoorbeeld een dagje naar een overdekt zwembad?

Lees ook:

Partner Content