3x signalen dat je kind klaar is voor een groter bed

Door -
groter bed
© Getty images
Kindjes worden snel groot en voor je het weet, ontgroeien ze hun bedje. Maar wist je dat té snel overschakelen van een klein naar groot bed slaapproblemen bij je kind kan veroorzaken?

Meer nog: totdat ze 2,5 jaar zijn, snappen de kleintjes zelfs niet dat ze in hun bed moeten blijven. Wil je zeker zijn dat je kind klaar is voor een overschakeling? Let dan op de onderstaande signalen:

3x signalen dat je zoon of dochter klaar is om het babybedje te verlaten

1. Je kind probeert voortdurend uit het bedje te kruipen

En hoe vervelend dat ook is, het is een goed teken. Maar voor je overhaast beslist om te switchen naar een groter exemplaar, kun je best eerst proberen om de overgang van een klein naar volwassen bed wat te vertragen. Hoe?

  • Door je kind bijvoorbeeld een slaapzak aan te doen. Dat maakt het moeilijker om te ontsnappen.
  • Haal de bedomranding weg, want die gebruiken kinderen vaak om uit hun bed te klimmen.

2. Je kind vraagt er zelf naar

Het kan zijn dat je kind er zelf naar vraagt, nadat hij misschien een groter bed gezien heeft bij broers, zussen of vriendjes.

3. Je kind is volop aan het groeien

Als kindlief een flinke groeispurt gemaakt heeft, zal het kleine bedje een pak minder comfortabel aanvoelen. Bovendien wordt het dan vaak ook moeilijker om je kleintje uit het bed te tillen.

Opgelet!

  • Dwing je kind niet om naar een groter bed over te schakelen, omdat je het babybedje nodig hebt voor een andere baby.
  • Maak de switch niet, omdat je vindt dat het nu eenmaal bij de leeftijd hoort. Ieder kind doet het tenslotte op zijn of haar eigen tempo.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here