Binnenkijken bij… Josefien (15 maanden)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren in het kinderparadijs van Josefien (15 maanden) uit Kortenberg.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN JOSEFIEN (15 maanden)

Deze kamer is van …

Josefien, 15 maanden oud.

Mama Stefanie (29) vertelt:

“Josefien sliep eerst in het kleine kamertje vlak naast onze slaapkamer. Maar toen we in november ontdekten dat ze grote zus zou worden, besloten we de tweede grotere kinderkamer voor haar in te richten. Samen met mijn ouders en vriend schilderden we de kamer wit en gingen we op zoek naar leuke meubels en accessoires. Mijn favoriete winkels zijn Maisons du Monde, Zara Home, Dille & Kamille en Het Land van Ooit.

Tweedehands kast

De zoektocht naar een mooie kleerkast was niet gemakkelijk. De kasten in meubelwinkels vond ik ofwel niet passen qua stijl ofwel te duur. We vonden uiteindelijk tweedehands een kast, die ik afschuurde en schilderde in een prachtige blauwe tint. De deurknoppen vervingen we door houten deurknoppen van bij Zara Home.

Bedje met spijlen

Momenteel slaapt Josefien in een wit bedje met spijlen van Ikea, maar ik droom nu al van een prachtig rotan bed. Dan zal haar ‘grote-meisjes-kamer’ helemaal klaar zijn. Al vind ik het geheel nu al heel geslaagd!

Eigen creaties

In de kamer hangen verschillende kleertjes die ik zelf naaide of breide voor Josefien. De accessoires zijn een mix van nieuwe en tweedehands spulletjes, zoals het schommelpaardje en het houten trekeendje.

Ik haal mijn inspiratie vooral op pinterest. Uren en uren kan ik mezelf verliezen in het kijken naar foto’s. Ik maak ook graag zelf collages en dwaal graag door tweedehandszaken en rommelmarkten. Mijn favoriete item in de kamer is het schommelpaardje, dat we vorige zomer op een rommelmarkt op de kop tikten. Ik ben er toch een aantal weekends mee zoet geweest om het helemaal op te frissen. De gaatjes vullen, afschuren en enkele lagen wit later, is het resultaat echt prachtig. En Josefien is ook helemaal gek van haar schommelpaardje.

Mix & match én veel speelplezier

Ik wou absoluut  geen typische roze prinsessenkamer, maar een kamertje dat past in de stijl van ons huis: neutrale tinten, een eclectische stijl met bohemian accenten, een mix van nieuwe en gerecycleerde meubels en accessoires.

Anderzijds vond ik het wel belangrijk dat het een plekje werd waar Josefien kan spelen, zeker omdat ze graag op verkenning gaat en veel uitdaging nodig heeft.

Tijdens onze bezoekjes aan Ikea liep ze op de kinderafdeling telkens weer naar het poppenhuis. Het werd duidelijk dat zo eentje op haar kamer niet kon ontbreken. We hingen het op haar hoogte, zodat ze er echt mee kan spelen. Onder het poppenhuis liggen dekentjes en kussentjes. Ze ploft er maar al te graag neer, met een boekje of met haar knuffels.

Naast haar bed staat een rieten mand met al haar knuffels. Wanneer ze ’s ochtends wakker wordt, trekt ze de knuffels in haar bed en begint ze te babbelen. Als we haar kamer binnenkomen, is ze vaak aan het knuffelen met vijf beertjes tegelijk. Ongelooflijk schattig!”

Praktische info

  • de grootte in m² : 14 m²
  • stijl/thema: bohemian, warm en gezellig. Een plaats waar ze tot rust kan komen én kan spelen.
  • gebruikte kleuren: witte muren en zachte neutrale kleuren voor de accessoires.
  • materiaal vloer: laminaat.
  • behang/verf: Scandinavisch blauw van Colora (kleur kleerkast).

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content