Getty Images

Knutselidee voor mama’s met twee linkerhanden: 5x ik mis je-kaartjes

Een geknutselde kaart sturen naar oma en opa, je vriendjes of iemand anders om hen te laten weten dat je ze heel hard mist: wat een topidee! Wedden dat je kaartje de hele coronacrisis én langer zal staan blinken op de schoorsteenmantel?

Makkelijk en mooi

Een zelfgemaakt cadeautje geven doet zoveel deugd! En zeker als je het knutselt voor iemand die je doodgraag ziet. Het leuke aan deze kaartjes is dat je mama geen handige harry hoeft te zijn, want de kaartjes zijn easy peasy, al hebben ze wél het mooiste resultaat.

Wij geven je wat inspiratie zodat ook jouw kaart snel op de post kan!

Zeg het met bloemen

Een steeltje schilderen en wat fingerspitzengefühl: meer is er niet aan om een stuk gekleurd papier tot een artistieke bloemenkaart om te toveren.

En ook deze vrolijke cactus is volledig ‘handgemaakt’. Nog een stuk oud karton verknippen tot bloempotje en je kunstwerk is klaar!

Foto: Evelyn Le Meillour

Eentje om in te kaderen

Eerst en vooral starten we hier met de héél belangrijke voorbereiding: veel frisco’s eten. Ah ja natuurlijk, hoe kom je anders aan voldoende stokjes om frisco-fotokaders te maken?  Beschilder, beplak of kleur nadien de stokjes in al jullie lievelingskleuren en maak er een recht kadertje van. Kleef er je mooiste foto achter en je kaartje is klaar voor verzending.

Handkusjes werpen

Poseer eerst als een volleerd model voor de camera van je mama en werp haar je dikste handzoen toe. Print je foto, knip het silhouet uit en kleef op een stevig stuk papier of karton dat je eerst bestempelt met een in verf gedrenkte oude spons. Plak er nadien zoveel hartenkusjes bij als je zelf wilt. I love you!

 

Hartje van de allerkleinsten

Ook de allerkleinste schatten kunnen een eigen ‘ik mis je’-kaartje maken. En wie heeft er de dag van vandaag nu géén wc-rol op overschot? Samen met een stuk papier, wat plakband om de hartvorm te maken en wat verf, is dit het enige wat je nodig hebt om oma en opa’s hart te stelen.

Ziezo, we zeiden het toch dat het poepsimpel was? Nu is het aan jou!

 

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content