Krokusvakantie met de kinderen: tien uittips aan de Belgische kust

Door -
krokusvakantie aan zee
©iStock
De krokusvakantie komt eraan! Het ideale moment om er met het gezin op uit te trekken. Naar de zee bijvoorbeeld. Want wie zegt dat enkel de warmere maanden geschikt zijn voor een tripje naar onze Belgische kust? Ook in deze periode kun je er heel wat leuks beleven. Benieuwd? Lees maar even mee:

Familievoorstelling: het grote minicircus

Vrijdag 8 maart om 14 uur
CC Casino Blankenberge

Het Grote Minicircus is een voorstelling gespeeld door 1 acteur/circusartiest, een 20-tal kinderen uit het publiek en een berg knuffels. Een kindershow waar ook de ouders volop van meegenieten! Meer info vind je hier.

Smurfen de Musical

Maandag 4 maart 2019 om 13.30 uur
Kursaal Oostende

‘Smurfen de Musical’ neemt jou en je bengels mee op avontuur met onze blauwe vriendjes.
De spetterende musical werd wereldwijd lovend ontvangen en komt in maart eindelijk ook op het podium in Oostende. Klaar om de wereld door een blauwe bril te zien? Boek tickets via kursaaloostende.be.

De Schatten van Vlieg in het Jommekeshuis

Nog tot 31/08/2019
Huisje Nys-Vermoote, Tulpenlaan 46, Koksijde

Ga samen met Jommeke en zijn vrienden op zoek naar de schat. Verzamel aan de hand van leuke opdrachten de code om de schatkist te openen. Ga snel je schatkaart halen! Meer info vind je hier.

Speeldorp

Maandag 4 maart tot en met donderdag 7 maart 2019
Sportcentrum Mr. V-Arena, Oostende

Het iconische sportcentrum Mr. V-Arena wordt tijdens de krokusvakantie omgetoverd tot een gratis speelparadijs. Kleuters die geboren zijn in de periode 2013-2016 kunnen zich vier dagen lang naar hartenlust uitleven: spelen in het ballenbad, springen op de vele springkastelen, klimmen en klauteren op de toestellen en nog heel wat ander leuks! Alle attracties staan onder toezicht van sportmonitoren. Meer info via visitoostende.be/krokusvakantie.

Wandeling ‘Kindervoetjes neuzen in de duinen’

Zaterdag 9 maart 2019 van 14 tot 16 uur
PB Duinpanne, Olmendreef 2

Luisteren, kijken, voelen, proeven en zo de natuur ontdekken van jongs af aan. Samen op zoek gaan naar konijntjes en insecten in de Oosthoekduinen. Ga je mee op pad?
Meer info via toerisme@depanne.be

LEGO The Movie 2 – Zoektocht in de stad

Zaterdag 2 maart tot zondag 10 maart 2019
Op verschillende locaties in Oostende

Start de krokusvakantie op avontuurlijke voet met een spannende zoektocht door de straten van Oostende! Sinds LEGO The Movie 1 is iedereen op zijn hoede. Het lijkt wel alsof Emmet de enige is die gelukkige door het leven gaat. Maar dan wordt plots zijn bff Lucy gekidnapt. Help jij mee zoeken met Emmet? Haal je speurneus boven en ga met enkele opdrachten op zoek naar clues. Echte helden vinden meer info op visitoostende.be/lego.

Hangtime

Fortstraat 128, 8400 Oostende

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerjongsten onder ons. Do we need to say more? Niet enkel gewone trampolines, maar ook heel wat extra’s zoals basketkorven, trampolines voor dodgeball en foampits (een bad vol schuimblokken) zorgen voor gigantisch veel speelplezier. Surf naar visitoostende.be/krokusvakantie voor meer info.

Lammetjesdag

Zondag 10 maart 2019
10 tot 17 uur
Hoeve Paepehof, Veldstraat, De Panne

Tijdens ‘Lammetjesdag’ wordt er in de eerste plaats uitgekeken naar het nieuwe leven op de kinderboerderij. De lammetjes maken kennis met het grote publiek. Ook diverse verenigingen slaan er hun tenten op met o.a. demonstraties schapen scheren of wol weven. Meer info: Hoeve Paepehof

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!