LEGO® DUPLO®: speelplezier voor alle leeftijden

LEGO® DUPLO® weet dat kinderen verzot zijn op spelen. Daarom besteden ze veel aandacht aan de specifieke noden van elk kind.

Voor elk wat wils

Kinderen van alle leeftijden zijn dol op spelen. Al vanaf de leeftijd van 1½ jaar kan een kindje spelen met LEGO® DUPLO® stenen en speelsets. Van al dat spelen leren ze ook bij. Hun fijne motoriek wordt aangescherpt, ze herkennen vormen en kleuren en ze laten hun creativiteit de vrije loop.

Het assortiment van LEGO® DUPLO® is zo groot omdat elke leeftijdscategorie van kinderen specifieke noden heeft tijdens het spelen.

In het begin kunnen kinderen de stenen stapelen en de kleuren op verschillende manieren combineren. Naarmate de fijne motoriek beter wordt, zal je kind de stenen steeds behendiger op elkaar gaan zetten. Ook zal het spel geleidelijk overgaan van bouwen naar omgooien en het weer opnieuw opbouwen van de stenen. Met behulp van LEGO® DUPLO® onderzoekt en ontdekt je kind de wereld om zich heen.

Kleine handjes en grote plannen

LEGO® DUPLO® maakt het mogelijk je kind spelenderwijs zijn eigen werkelijkheid te verkennen. Een kind dat ouder wordt heeft telkens behoefte aan nieuwe, meer gecompliceerde uitdagingen. Daarom groeit LEGO® DUPLO® met je kind mee in zijn ontdekkingstocht tot en met de leeftijd van 5 jaar. Voor kinderen met kleine handjes en grote plannen, eindeloos speelplezier!

Hieronder krijg je een overzicht per leeftijdscategorie van het grote assortiment van LEGO® DUPLO.

Jouw kind, jonger dan 2 jaar

[imageid:650042;width:50;height:;align:left] [imageid:650044;width:50;height:;align:left] [imageid:650046;width:50;height:;align:left]

Baby/kleine peuter (jonger dan 2 jaar)

Van 0 tot 2 jaar ontwikkelen baby's zich tot complete persoonlijkheden die leren lopen, praten en eten. Het karakter wordt geleidelijk gevormd en het is een waar genoegen om dit te mogen beleven. Op deze leeftijd begrijpen kinderen veel meer dan ze kunnen uitdrukken, en ze ontdekken daarom de wereld via spel.

Uw kind kan vanaf een leeftijd van 1 ½ jaar beginnen te spelen met LEGO® DUPLO® stenen en speelsets, en samen met u de stenen op elkaar gaan stapelen of de kleuren op verschillende manieren combineren. Naarmate de fijne motoriek beter wordt, zal uw kind de stenen steeds behendiger op elkaar gaan zetten. De jonge DUPLO dieren zijn heel herkenbaar: het leren van hun namen en geluiden zorgt voor uren speelplezier.

Jouw kind, 2 jaar oud

[imageid:650042;width:50;height:;align:left] [imageid:650044;width:50;height:;align:left] [imageid:650046;width:50;height:;align:left]

De werkelijkheid nabootsen (2 jaar)

Vanaf de leeftijd van 2 gaat uw kind de wereld verkennen en leert hij/zij spelenderwijs allerlei nieuwe dingen. De zich steeds meer ontwikkelende fantasie van uw kind leidt ertoe dat hij/zij volwassenen gaat imiteren: winkelen, bezoekjes krijgen, een bus besturen…
Die manier van spelen hoort bij het proces om de wereld te ervaren en zich klaar te maken voor de toekomst.

Op deze leeftijd kan uw kind stilaan zelf de LEGO® DUPLO® stenen op elkaar zetten en er torens van bouwen, die ook meteen weer worden omgegooid en dan opnieuw opgebouwd. Geleidelijk begint uw kind creatief te bouwen, en het herkennen van vormen en kleuren gaat steeds beter. Dieren spelen een belangrijke rol in deze fase – en met de dierenfiguren van LEGO Ville kan van alles worden geleerd over waar dieren wonen en

Jouw kind, 3 jaar oud

[imageid:650282;width:50;height:;align:left][imageid:650280;width:50;height:;align:left][imageid:650278;width:50;height:;align:left]

Onafhankelijk willen zijn (3 jaar)

Kinderen van 3 jaar raken steeds meer geïnteresseerd in samen met anderen spelen. Ze hebben nog veel te leren en de aanmoedigingen en complimenten van ouders zijn belangrijk in deze fase.

Bouwen en sorteren met LEGO® DUPLO® stenen, dieren- en mensenfiguren vormen nog altijd een geliefde activiteit voor een kind van 3, maar rollenspel begint een steeds belangrijkere plaats in te nemen. 3-jarigen zijn dol op 'doen alsof' spelletjes en dagen zichzelf voortdurend uit met nieuwe scenario's – bv. door te spelen met figuren of andere elementen uit LEGO Ville sets of door lange gesprekken te voeren via een zelf gebouwde telefoon.

Jouw kind, 4 jaar oud

[imageid:650042;width:50;height:;align:left] [imageid:650044;width:50;height:;align:left] [imageid:650046;width:50;height:;align:left]

Het nieuwsgierige kind (4 jaar)

Als kinderen de leeftijd van 4 jaar bereiken, zijn ze enorm nieuwsgierig en stellen vragen zoals: Waarom is de lucht blauw? Waar is mijn jas van gemaakt? Waarom heb ik krullend haar? De lijst met vragen is bijna oneindig en geeft vaak aanleiding tot kostelijke situaties. Die vragen onderstrepen hoeveel een kind eigenlijk moet leren om de wereld om hem heen te kunnen begrijpen.

Samen met anderen spelen is enorm belangrijk voor kinderen in deze fase, en de creatieve bouwprojecten met LEGO® DUPLO® speelgoed gaan steeds één stapje verder. Door de verschillende LEGO DUPLO speelsets te combineren kunnen kinderen geheel nieuwe dimensies aan hun spel toevoegen. De vrijwel onbeperkte mogelijkheden zetten de fantasie in beweging en leiden tot allerlei nieuwe, creatieve ideeën.

Jouw kind, 5 jaar oud

[imageid:650042;width:50;height:;align:left] [imageid:650044;width:50;height:;align:left] [imageid:650046;width:50;height:;align:left]

Onbeperkte mogelijkheden (5 jaar)

Rond de leeftijd van 5 jaar onderzoeken kinderen alles om zich heen – hun zelfbewustzijn en het begrip van de wereld om hen heen zijn al flink ontwikkeld. Alles is mogelijk tot het tegendeel wordt bewezen! Wat is goed of verkeerd – wat is er mogelijk, en wat niet? Kinderen tonen een groeiende mate van onafhankelijkheid (die hen ook later op school goed van pas kan komen).

Een natuurlijk onderdeel van het spelenderwijs verkennen van de eigen werkelijkheid wordt gevormd door een behoefte om LEGO® speelgoed te proberen, waarbij ze de hulp van hun ouders vaak nog wel nodig hebben. Kinderen zijn in deze fase toe aan nieuwe, meer gecompliceerde uitdagingen. Door creatief te spelen, ontwikkelen kinderen hun vaardigheden en intelligentie.

Blijven spelen

Zijn jouw kids ook verzot op spelen? Neem dan een kijkje in de Duplo Playground. Dit online speelterrein is speciaal gemaakt op maat van kinderen. Ze kunnen er leuke opdrachtjes vervullen, video's bekijken, prachtige kleurplaten ontdekken en nog veel meer.

Nieuwsgierig? Klik hier om een bezoekje te brengen aan de Duplo Playground!

Advertisement

Partner Content