Lekkere koekjes
10 mei 2011
Heerlijk tijdens je koffiepauze of om lekker van te smullen met de kindjes: koekjes . Deze lekkere vieruurtjes bak je zelf.
Valerie van Zoete Zakjes deelt haar recept:
Mix 80 g bloemsuiker en 180 g zachte boter tot een romig mengsel. Voeg er 1,5 eetlepel melk aan toe en mix opnieuw tot dat de melk helemaal is opgenomen. Zeef er 260 g patisseriebloem en 2 eetlepels maizena bij.
Meng alles tot een grote bal en zet 10 minuten koel weg. Rol daarna het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier (ongeveer 3 cm dik) en zet opnieuw koel weg. Haal het deeg na een uur terug en rol het verder uit tot 0,5 cm. Druk er vormpjes uit en bak ze op 170 graden gedurende 10 minuten.
TIP : het koude deeg leent zich goed om koekjes op een stokje te maken. Gebruik hiervoor houten stokjes en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek het stokje in het koekje alvorens het af te bakken.