Leren houden van de Little Tikes Watertafel fontein in vijf stappen

Of ik de Waterfontein van Little Tikes wilde uittesten? Met een dochter van bijna 2 jaar en een zoon van 11 maanden moest ik hier niet lang over nadenken. Ik propte de indrukwekkende doos in mijn Renault Kangoo (eerste tip: zorg dat je auto leeg is, want de doos is minstens zo imposant als de watertafel) en hoopte op warme dagen.

Toen het kwik boven de 20 graden steeg, haalde ik de doos uit voor de ogen van mijn dochter met de belofte dat we Iets Heel Leuks zouden doen.

Stap één: het vloeken

Mijn dochter is gespecialiseerd in twee dingen: het trekken van verwachtingsvolle puppy-oogjes en het uitbarsten in woedebuien als iets te lang duurt. Enter: de peutercrisis rond een hoop felgekleurd plastic dat helemaal niet in elkaar gestoken raakt. Dit probleem is simpel op te lossen door de doos te verstoppen voor je kind en de watertafel in elkaar te steken tijdens de middagdut. Eens ik de hysterisch huilende peuter verwijderd had, was de tafel in minder dan een halfuur in elkaar geklikt. Er zijn ongeveer 25 stappen die logisch uitgelegd zijn en behalve een schaar om de zakjes open te knippen heb je niet echt extra instrumenten nodig. Ik moet wel toegeven dat ik na stap 20 dacht dat het er stevig genoeg uitzag en gewoon ben beginnen spelen.

 

Stap twee: het ontdekken

Ik denk dat het een universele regel is: hoe oud kinderen ook zijn, spelen met water is altijd leuk. Dus toen dochter Millie aan de watertafel stond en zich zeker een kwartier heeft bezig gehouden met water van het ene potje in het andere te gieten, stelde ik me toch de vraag bij de noodzaak van al die leidingen en kraantjes. Meer nog: ik vond het zelfs jammer dat ze zo weinig plaats had om haar potje uit te gieten. Mijn elf maanden oude zoontje trok zich wel direct recht aan de tafel en plensde vrolijk met zijn handjes in het water. Aangezien dit de eerste keer was dat hij recht stond, was de tafel voor mij al een succes.

Toots trekt zich recht aan de watertafel

Stap drie: de wetenschappelijke blik

Nadat Millie water van het ene potje in het andere deed (15 minuten), dronk van het gele kantelende emmertje aan de rand (5 minuten – Nee, Millie, nee) en verrukt was door het kiekeboemannetje dat naar boven kwam en ‘pipi’ deed (15 minuten), begon ze met de leidingen te spelen. En ik heb mijn tweejarige dochter nog nooit zo geconcentreerd gezien. Alle kraantjes werden met wat hulp open en toe gedraaid, het water werd de lucht in gespoten en ik begreep plots waarom de watertafel z’n geld waard was.  

Stap vier: de experimentele fase

Het grote voordeel van de watertafel is dat het perfect aangepast is aan een Belgische zomer. In vergelijking met andere waterspeeltjes, hoeft je kind niet kliedernat te worden. Millie en Toots staan naast de tafel en gieten water in de kuip, maar zelf worden ze daar niet erg nat van. Dat de kinderen niet in de bak zitten maar ernaast staan, geeft me ook een veilig gevoel. Maar kinderen zouden geen kinderen zijn als ze zouden experimenteren. Na een half uur spelen beslist Millie toch dat die kuip groot genoeg is om er bij te kruipen. En zo kan ik je dus ook vertellen dat de watertafel zonder problemen een kind van 10 kilo kan dragen.

Millie test het draagvermogen van de activiteitentafel

Stap vijf: het uitnodigen van vriendjes

Nadat Millie en Toots een namiddag pret hebben beleefd met de watertafel ben ik compleet hooked. Iedereen die over de vloer komt, wordt meegetroond naar de watertafel waar altijd wel een kind aan staat te spelen. Ik sms naar bevriende moeders, plan zonnige dagen in onze tuin in en beeld me al een kinderfeestje voor Millies verjaardag in rond de fontein. Helaas zit het weer niet altijd mee, maar deze watertafel heeft een prominente plaats in onze tuin én in het hart van mijn kinderen gekregen.

Conclusie

We hadden een wat moeilijke start, maar vandaag kan ik het met volle overtuiging zeggen: dit is een echte aanrader. De kleinste leren er aan rechtstaan, peuters van twee houden zich bezig met waterspelletjes en oudere kinderen experimenteren met de constructie van de fontein.

Tekst en beeld: Lisa Gabriëls

De watertafel van Little Tikes tik je op de kop voor €69,99 in de grote speelgoedketens als Bart Smit en Dreamland. Deze activiteitentafel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Lees zeker ook:

Partner Content