Getty Images

Leren rijgen: de leukste spelletjes

Door Celine Werner

Rond de leeftijd van twee jaar beginnen kindjes te rijgen. Op die manier leert een kind z’n twee handen te gebruiken, zijn of haar fantasie te gebruiken en wordt de fijne motoriek en oog-handcoördinatie gestimuleerd.

Spelletjes om te leren rijgen

Kijk mama, ik heb een halssnoer gemaakt

Kralen rijgen kan best lastig zijn. Met deze grote houten kralen en speciaal bewerkt rijgkoord is het makkelijk aan te leren.

rijgen

€ 12,40 – Shop hier.

Sterren, cirkels en dobbelsteentjes

Een mooi rijgspel met zachte kleuren om de vormen te ontdekken en de fijne motoriek te oefenen. Ook geschikt voor de allerkleinsten! 

rijgen

€ 12,95 – Shop hier.

Een rups in de mooiste regenboogkleuren

Een prachtig rijgspel van Haba met twee speelvariantenwelk kleurplaatje hoort bij welk deel van de rups? En in welke volgorde moeten de getallen worden geregen? Hier is concentratie en wat fijne motoriek vereist, om het juiste plaatje op de juiste plaats vast te rijgen. 

rijgen

€ 22,95 – Shop hier.

Wormpje door de appel rijgspel

Mmmm, lekker! De kleine worm kauwt zich vrolijk een weg door een appel. Hij kruipt door de verschillende gaten en trekt de hele tijd aan het gele touwtje.

rijgen

€ 11 – Shop hier.

ABC

In deze set van Learning Resources zitten maar liefst 260 letters in 10 verschillende kleuren die je kunt rijgen. Je kan die in zoveel verschillende toepassingen aanwenden: leer de eerste woorden vormen, oefen je fijne motoriek, leer het alfabet of maak je eerste zinnen

rijgen

€ 25,50 – Shop hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content