© Getty Images

De leukste outdoor speelhoekjes voor in je tuin

Heb je pas een huis gebouwd of gekocht en is het tijd om de tuin in te richten? Als je kindjes hebt, is het fijn om in je achtertuin een of meerdere leuke speelhoekjes te voorzien. Inspiratie nodig? Daar zorgen wij voor!

De meeste ouders kiezen ervoor om een speeltoestel of schommel in de tuin te voorzien. Dat vinden de meeste kinderen héérlijk, maar wil je eens wat anders, check dan zeker onderstaande alternatieve outdoor speelhoekjes.

Outdoor speelhoekjes: inspiratie!

Kliederen in de modderkeuken

Niets leuker dan met water en zand spelen, dat zal elk kind beamen. In hun eigen modderkeuken kunnen de kids naar hartelust taartjes bakken en speciale soepen maken. Het is een sensorisch paradijs voor elke peuter en kleuter! Laat het zand en water tussen de kleine vingertjes stromen of kneed het samen tot een fijne bal. Je kunt een modderkeuken kopen, maar het is nog veel fijner om zelf aan de slag te gaan. Met pallets bijvoorbeeld! Hier vonden we een leuk en makkelijk voorbeeld. Enkel nog wat accessoires toevoegen en klaar!

Gezellige beestenboel

De meeste kinderen zijn dol op diertjes! Heb je nog een stukje tuin over, dan is er misschien ruimte voor enkele kippen of konijnen? De kippen geven je elke dag een eitje en met de konijntjes is het heerlijk knuffelen! Bovendien leert jouw kleine kapoen op een fijne en toegankelijke manier zorg dragen en verantwoordelijkheid nemen. Iemand moet de beestjes toch eten geven?

Een eigen moestuin

Kinderen vinden het enorm fascinerend om te zien hoe er vanuit een zaadje een echte plant met vruchten of groenten groeit. Gebruik hun enthousiasme en nieuwsgierigheid om samen een vierkantemetertuintje te starten. Hier geven we je alvast enkele nuttige tips!

Op de blote voeten!

Nog meer sensorische activiteiten voor je kids creëer je door een eigen blotevoetenpad aan te leggen in je tuin. Het is de ideale manier om kennis te maken met verschillende materialen en texturen. Je kunt kiezen voor een permanent pad, maar met behulp van wat hout en andere materialen die je in de natuur vindt, maak je makkelijk een tijdelijk pad. Let op dat de materialen niet scherp zijn zodat je kindje zich niet bezeert.

Wat kun je gebruiken?

  • steentjes
  • takken
  • zand
  • aarde
  • eikels
  • water
  • bamboestokjes
  • stro of hooi
  • (kunst)gras

Moet er nog zand zijn?

Een zandbak is altijd een topper met kleine kindjes in huis. Wil je liever iets anders dan de traditionele plastic schelp, kies dan voor een natuurlijke variant. Baken een stuk af met stukken boomstam of stenen bijvoorbeeld om zo het natuurlijk uitzicht van je tuin niet te verstoren. Houdt je kindje van graafmachines, voorzie dan een speciaal stukje met zand en steentjes waar hij zijn eigen bouwbedrijfje kan starten.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content