Makkelijk recept: spinaziebootjes

Vind je het moeilijk om je kinderen groenten te doen eten? Verras ze dan eens met een spinaziebootje op hun bord! Zo hebben ze meteen hun portie groenten binnen.

Ingrediënten  voor 10 spinaziebootjes

Deeg:
300 g bloem
1 el droge gist
1 snufje zout
2,5 dl rijstdrank (Rice Dream Original Calcium) verwarmd
1 el rijststroop

Spinazievulling:
1 el olijfolie
1 ui, in dunne plakjes
300 g bladspinazie
1 snufje nootmuskaat
1 tl ui poeder
1 tl knoflookpoeder
1 ei
2 el geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper

Bereiding recept

1.    Deeg: meng met behulp van een keukenmachine de bloem met het bakpoeder en het zout. Terwijl de machine draait, giet je het rijstdrankje en de rijstsiroop erbij. Laat de machine draaien totdat een bal is gevormd. Plaats de deegbal in een kom. Dek af en laat 1 uur in de koelkast rusten. Het volume zal bijna verdubbelen. Ontgas het deeg door krachtig met je vuist op het deeg te kloppen. Laat het daarna opnieuw 30 minuten rijzen.
2.    Spinazievulling: verhit de olijfolie in een antikleefpan. Fruit de ui goudbruin. Neem de ui uit de pan. Roerbak vervolgens de spinazie. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, ui- en knoflookpoeder. Voeg de ui opnieuw toe. Laat de spinazie met de ui in een vergiet uitlekken. Klop het ei op. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer de spinazie door het eimengsel. Zet opzij.
3.    Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot het circa 3 mm dik is. Snijd stroken van 5 cm x 10 cm. Duw de randen langs de boorden naar omhoog om bootjes te vormen. Leg in het midden een eetlepel vulling met spinazie. Plaats de bootjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de randen met water. Bak gedurende 30 minuten. Verdeel eventueel Parmezaanschilfers over de gebakjes voor het opdienen.

Partner Content