Beeld: iStock

Mama doet het zus, papa doet het zo

Staat je hart even stil wanneer je partner je kleintje hoog in de lucht gooit? Of denk je wel eens dat er een bom ontploft is wanneer papa thuis blijft met je kroost? Geen nood…iedereen heeft zijn eigen aanpak én dat is maar goed ook!

Waarschijnlijk botst het wel eens tussen jullie twee omdat jullie aanpak omtrent de kinderen anders is. Dat kan gaan van de meest kleine dingen tot structurele verschillen, maar wist je dat het goed is dat beide ouders het soms op een andere manier aanpakken?

Mannen pakken de dingen nu eenmaal anders aan dan vrouwen. En soms heeft dat zo zijn voordelen…

Spelen

Papa’s houden hun kindjes tijdens het eerste levensjaar meer vast om te spelen dan om te verzorgen. Ze spenderen minder tijd met hen dan mama’s, maar de tijd die ze samen zijn bestaat voor een derde (38%) uit spelen. Bij mama’s is dat 26%. Niet verwonderlijk dus dat kinderen het leuk vinden om met hun vader te spelen.

Wilder

Papa’s kiezen vaker voor fysiek vermaak dan spelletjes met bijvoorbeeld blokken. Samen met zoon- of dochterlief over de grond rollen of elkaar achternazitten…tof! Dit maakt het spelen extra spannend. En door het stoeien en bewegen leren kinderen hun lichaam te gebruiken en te vertrouwen. Deze manier van spelen zorgt er ook voor dat kinderen leren omgaan met competitie.

We moeten eens praten

Vaders praten op een andere manier met hun kinderen dan mama’s. Ze vragen vaker om dingen uit te leggen of zaken te verduidelijken dan mama’s én ze gaan minder vaak door de knieën dan moeders tijdens een gesprek. Pluspunt dus!

Fantasie

Papa’s hebben het makkelijker om hun fantasie toe te laten en stimuleren op die manier ook de fantasie bij hun kinderen.

Pushen

Moederharten hebben het vaak moeilijk om hun kind te pushen in iets dat het eigenlijk niet graag doet. Papa’s hebben hier minder problemen mee en dat is handig want in het echte leven wordt ook niet altijd rekening gehouden met ieders gevoeligheden. Vaders zullen ook sneller zeggen dat hun kinderen hun plan moeten trekken. Gebeurt dit op een vriendelijke manier, dan zal dit de onafhankelijkheid van je kind ten goede komen.

Bron: Ouders van Nu

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

 

Partner Content