Minder ziek dankzij probiotica

Uit een recente studie blijkt dat jonge kinderen die een specifieke combinatie van probiotica innemen, minder last hebben van verkoudheden en koorts.

Goede bacteriën herstellen de darmflora en versterken zo de weerstand. Probiotica maken het mogelijk om het evenwicht van de darmflora te behouden of te herstellen. Zo versterken ze het intestinale verdedigingssysteem, waardoor we meer natuurlijke weerstand krijgen.

De doelstelling van dit onderzoek was om te onderzoeken of de inname van een combinatie van 2 types probiotica invloed zou hebben op gezonde kinderen in de wintermaanden. Dus of ze met andere woorden minder last zouden hebben van verkoudheden en koorts.

In de studie, gepubliceerd in het vaktijdschrift ‘Pediatrics’, werden 326 kinderen van 3 tot 5 jaar willekeurig ingedeeld in 3 groepen. De eerste groep ontving een placebo. De tweede groep ontving Lactobacillus Acidophilus NCFM. De derde groep ontving Lactobacillus Acidophilus NCFM gecombineerd met Bifidobacterium lactis Bi-07. De innames gebeurden 2 maal per dag gedurende 6 maanden.

In verhouding kwamen bij de tweede en derde groep, die dus probiotica kregen toegediend, beduidend minder koorts, hoesten en lopende neus voor.

Waar deze symptomen toch voorkwamen, duurde de ziekte minder lang. Ook het gebruik van antibiotica werd sterk beperkt bij de groepen die de beide probiotica ontvingen. De onderzoekers wijzen er in hun conclusies onder meer op, dat er minder nood was aan medicatie en dat dit dus een heel gunstig effect is.

Conclusie: bij kinderen tussen 3 en 5 jaar helpt een dagelijkse inname van probiotica-supplementen tegen typische winterkwaaltjes. Ziektesymptomen als koorts, lopende neus en hoest worden duidelijk beperkt bij kinderen tussen 3 en 5 jaar oud.

Probactiol junior versterkt de weerstand van kinderenProbactiol Plus is een voedingssupplement, bestaande uit de twee probiotica-stammen uit het onderzoek. De nieuwe Probactiol Junior-versie is geoptimaliseerd voor jonge kinderen en is verkrijgbaar in de apotheek.

Partner Content