Naar de Efteling met het hele gezin

Voor een gezellig, fun-thrilled en mooi uitje voor het hele gezin moet je in de Efteling zijn. Dit familiepretpark bij uitstek bezorgt iederen een leuke dag. De allerkleinsten zullen ogen te kort komen in het Sprookjesbos, de iets groteren leven zich uit op de vele attracties en zelfs mama en papa beleven heerlijke momenten.

Dit zijn alvast de attracties, shows en bezienswaardigheden die je niet mag overslaan wanneer je een bezoekje brengt aan de Efteling met kleine én grote kinderen:

Aquanura

Deze grootste watershow van Europa is de perfecte afsluiter van een relaxte dag in de Efteling. Op herkenbare Efteling-muziek komen de vele sprookjes tot leven in een heus waterballet waarbij licht en vuur voor de nodige showelementen zorgen. Aangezien de show maar 12 minuutjes duurt, zullen ook de allerkleinsten er de aandacht kunnen bijhouden.

Carnaval Festival

In de Efteling wordt natuurlijk ook feest gevierd en dat feest wordt vrolijk verder gezet in deze Carnaval Festival. Stap in en laat je meevoeren door 15 landen wiens grappige bewoners de klederdracht en andere typische zaken showen. Het aanstekelijke melodietje zindert zelfs de dag nadien nog door je hoofd!

De Vliegende Hollander

Kinderen groter dan 120 cm die geen schrik hebben van snelheid moeten zeker plaatsnemen in deze attractie. Een rustig varend bootje veranderd in een echt spookschip dat voor heel wat kriebels in de buik zal zorgen. Niet voor angsthazen!

Droomvlucht

Nog eentje voor het hele gezin is deze Droomvlucht. Stap in voor een zweefvlucht door een droomwereld van kastelen, elfjes, bosgeesten en koning Oberon. Je wordt rustig naar een hoogte van 13 meter gebracht om daarna naar beneden "te zweven". Maar geen paniek…dit is een vlucht die zelfs de allerkleinsten aankunnen. Wist je trouwens dat dit de meestbezochte attractie van de Efteling is? Dit is dan ook de attractie die wij steevast twee keer na elkaar bezoeken.

Holle Bolle Gijs

Hoe vaak rende jij als kind naar je ouders om papiertjes te vragen bij een bezoek aan de Efteling? Want Holle Bolle Gijs is zowat de meest grappige vuilbak die er bestaat!  Deze kokshulp met onstilbare honger kreeg na een fout toverdrankje plots enorme zin in…papier en zorgt sindsdien voor een proper pretpark. Wist je trouwens dat er in het hele pretpark 10 Holle Bolle Gijzen terug te vinden zijn?

Joris en de Draak

Nog eentje voor kleine snelheidsduivels! In deze houten racer-achtbaan strijd je niet alleen tegen de draak maar ook tegen elkaar. Bezoekers worden verdeeld over twee banen: water en vuur. Er wordt tegen gestreden om de snelste tijd dus een leuke attractie om samen met andere familieleden of vrienden te doen en te zien wie de strijd wint.

Raveleijn

Tijdens deze live-show groeien vijf kinderen uit tot ruiters te paard in het magische Raveleijn. In dit grootse spektakel strijden ze met hun overheerser én een vuurspuwend monster. Een show boordevol spanning en avontuur dat je zeker gezien moet hebben. Let er wel op dat kleintjes schrik kunnen hebben van de zwarte raven die rondvliegen of van het vuurspuwende monster tijdens de show.

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos bevat geen attracties, maar toch zullen je kinderen er dol op zijn. Volg de pijltjes in het betoverende bos en ontdek sprookje na sprookje. Wat dacht je van Doornroosje, de Rode Schoentjes of de Wolf en de Zeven Geitjes? Allemaal passeren ze de revue en allemaal zorgen ze voor een glimlach op de kindermondjes. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de bijzonder mooie Sprookjesboom die alle aanwezige kinderen een verhaaltje vertelt.

Tafeltje dek je

Voor een leuke herinnering aan de Efteling kan je langslopen bij het ezeltje van Tafeltje dek je. Stop een munt in de ezel en hij strekt meteen zijn staart om jou op zijn beurt te verrassen met een echte Efteling-munt.

Volk van Laaf

Spelen kunnen de kinderen in het land van het Volk van Laaf. Je maakt er niet alleen kennis met de Laven en hun dagdagelijkse bezigheden, je vindt er ook leuke glijbanen en een fietsroute in de lucht waardoor je de Laven nog beter kan bezichtigen. Een raar volkje die Laven, maar oh zo schattig.

Meer info: www.efteling.com

Partner Content