Natuurpunt begint aan de paddenoverzet

In de loop van februari ontwaken amfibieën uit hun winterslaap en trekken ze naar de plas of poel waar ze geboren werden. Hiervoor moeten ze tijdens hun trek vaak straten oversteken. Daarom roept Natuurpunt kinderen en hun ouders op om zoveel mogelijk te helpen tijdens de paddenoverzet. En ook scholen kunnen hieraan meewerken!

Om de allerkleinsten te betrekken bij de paddenoverzet, schakelt Natuurpunt de hulp in van Kikker, een populair personage uit een reeks kinderboeken van auteur Max Velthuijs.

Scholenwedstrijd

Wie met de hele klas de mooiste "Kikker" van Max Velthuijs creëert, maakt kans op één van de drie mooie prijspakketten. De kinderen mogen zelf kiezen of ze een kikker schilderen, boetseren, haken, timmeren of kleuren.

Op www.paddenoverzet.be vind je het volledige wedstrijdreglement én heel wat kleurplaten. Op diezelfde site kan je trouwens ook de foto van hun creatie of tekening insturen.

Wat valt er te winnen?

  • 1 – Een daguitstap naar de Zoo met de hele klas + een reuze Froggy Kikkermascotte + een Kikkerboekenpakket van Max Velthuijs
  • 2 – Een reuze Froggy Kikkermascotte + een Kikkerboekenpakket van Max Velthuijs
  • 3 – Een Kikkerboekenpakket van Max Velthuijs

Help mee aan de paddenoverzet

Wil jij ook je steentje bijdragen aan de paddentrek? Elke avond dat er kans is op trek kan je mee padden overzetten. Dat is vooral zo tussen 20 februari en 20 maart tussen 19.30u en 22.30u.

Hier kan je alvast de overzetplaatsen bekijken.

 

 

Partner Content