Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©iStock

Onze redactrices stellen het favoriete boek van hún kinderen voor

Het boekenaanbod voor kinderen groeit en is divers: maandelijks verschijnen er verschillende nieuwe prenten- en kinderboeken. Dat is een goede zaak natuurlijk, al kan dit wel wat keuzestress met zich meebrengen. Onze redactrices stellen het favoriete boek van hun kinderen voor.
1

Ssst! De tijger slaapt

Redactrice Evelien: “Mijn dochtertje Lotte (3) leerde dit boek kennen op school, en ze vond het zó geweldig dat ik voor thuis ook een exemplaar kocht. Sindsdien lezen we er bijna elke dag in. Ze krijgt er niet genoeg van om de dieren te helpen, ze schrikt nog élke keer als de ballon ontploft, en ze moet telkens hardop lachen om het einde. Dit boek kreeg de prijs van ‘prentenboek van het jaar 2018’, en dat is volgens mij helemaal terecht!”

Ssst! De tijger slaapt, door Britta Teckentrup, uitg. Gottmer, € 13,99

2

Het boek van vergelijkingen

Redactrice Els: “Negenjarige jongens die tussen het ravotten door al graag eens een boek vastnemen kiezen vaak voor Jommeke, Harry Potter of de Waanzinnige Boomhut. Zo ook mijn held des huizes, Leon. Maar wat hem nóg meer fascineert zijn wetenschappelijke, zotte weetjes. Dus zou dit boeiende Boek van vergelijkingen weleens bij hem in de smaak kunnen vallen, dacht ik. En inderdaad, wanneer Leon er ’s avonds het bed mee induikt, schudt hij de ochtend erna bij het ontbijt de ene vergelijking na de andere uit zijn mouw. Want wist je dat het griepvirus 25 keer kleiner is dan de salmonellabacterie? Of dat je, als je alle Chinezen op elkaar zet, tot een toren van 2,04 miljoen kilometer komt? Dat is vijf keer de afstand tussen de aarde en de maan. Oh, en de snelste auto rijdt 431 kilometer per uur! Ik verslik me bijna in mijn ontbijtgranen, maar hij glundert bij zoveel interessants!”

Het boek van vergelijkingen, door Clive Gifford, uitg. Van Goor/Lannoo, € 19,99

3

Maanmonsters

Vormgeefster Leen

Maanmonsters

4

De prinses die alles had

Redactrice Herte

De prinses die alles had

5

Reis om de wereld in 80 spelletjes

Redactrice Karolien

Reis om de wereld in 80 spelletjes

6

Ik zou wel een kindje lusten

Chef reportage Tine

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

7

Tierenduin

Eindredactrice Pauline: “Als ik iets overgehouden heb aan de periode dat mijn kinderen klein waren, is het een liefde voor kinderboeken. Zeker die voor kleuters en peuters zijn vaak meesterlijk geïllustreerd. Mijn laatste ontdekking is Tierenduin, een kijk- en zoekboek, geïllustreerd door Geert Vervaeke. Zonder woorden slaagt zij erin een verborgen dierenrijk te creëren waarin je telkens weer iets nieuws ontdekt. De luiaard op de cover van het boek maakt je meteen duidelijk dat het maar net is hoe je het bekijkt. Hangt hij daar gewoon gezellig te bungelen of is er meer? Ja dus, want als je goed kijkt, zie je onder zijn poot de kop van een haai. Een slang blijkt de staart van een aap te zijn, zo ontdek je als je de pagina omslaat. Of een tentakel van een octopus. Twee rennende vossen vormen samen een krokodil, in een verzameling strepen herken je een zebra. Een dier in een dier in een dier. Wedden dat je kinderen nog véél meer kleine en grote dieren spotten? Hoe je het boek ook draait of keert, het blijft je verrassen.”

Tierenduin, door Geert Vervaeke, uitg. Lannoo, € 16,99

8

Een huis voor Harry

Webredacteur Charlotte: “Mijn zoontje van 4 is de typische ongeduldige peuter die het liefst meteen zes pagina’s op twee seconden bekijkt. Maar met dit prentenboek namen we onze tijd. En dat lukte wonderwel! Want het leuke aan Een huis voor Harry is dat je met een minimum aan tekst een groot verhaal kunt vertellen. Dat komt door de prachtige plaatjes van Leo Timmers. Die zijn ongelooflijk gedetailleerd waardoor alle penseeltrekken precies tot leven komen. Als de kat Harry zijn triestige ogen opentrekt wanneer hij beseft dat hij de weg naar huis kwijt is, heb je echt te doen met hem. Ik ben dus niet verwonderd dat in Nederland Een Huis voor Harry nu al is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Een aanrader!”

Een huis voor Harry, door Leo Timmers, uitg. Querido, € 15,99

Samenstelling: Herte De Cleyn

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!