Ouders met jonge kinderen leven ongezonder

Ouders met kinderen jonger dan 12 jaar gaan niet zo gezond door het leven blijkt uit een studie. Slechts één op 3 ouders eet voldoende fruit en amper 22% van hen heeft voldoende lichaamsbeweging.

Een onderzoek bij de gebruikers van de Kilootje minder-coach van CM wees uit dat ouders met jonge kinderen iets ongezonder door het leven stappen dan andere mensen.

De eetgewoontes van de ouders is te vergelijken met die van de andere gebruikers, maar het verschil in het gebruik van fruit en snacks is opvallend. Amper 34% van de ouders eet minstens 2 porties fruit per dag. Bij de totale ondervraagde groep is dit 44%.

Verder blijkt ook dat jonge ouders te weinig bewegen: 22% van hen heeft voldoende lichaamsbeweging (minstens 3 uur per week matig intensief bewegen), bij de volledige groep is dit 34%.

Dit alles heeft natuurlijk te maken dat jonge ouders zich in de drukste fase van hun leven bevinden. CM-voorzitter Marc Justaert vind het dan ook perfect begrijpelijk dat zij het moeilijk hebben om gezond te leven.

CM raadt ouders aan om de ongezonde snack te vervangen door een stuk fruit, meer groenten te eten én evenwichtig te ontbijten. Op vlak van beweging kan het ook eenvoudig: neem de trap in plaats van de lift, maak een wandeling tijdens de middagpauze, of parkeer de auto wat verder.

Meer info: www.kilootjeminder.be

Partner Content