frankrijk.nl

Parijs met kinderen: de leukste insidertips

Eindelijk, we kunnen weer naar Parijs! Ja hoor, mét de kinderen. Het wordt extra leuk met deze nieuwe e-gids vol insidertips voor gezinnen.

Tips van de ene buur over de andere

Voor sfeervolle Franse vakantieadresjes volgen wij graag het advies van…Nederlanders!  Josee en Nicky, twee Hollandse dames met een grand coeur voor Frankrijk hebben namelijk een Nederlandstalige website vol originele reistips die de moeite is om te volgen: frankrijk.nl.

Waarom we zo’n fan zijn? Omdat ze best wel echte Françaises zijn. Ze wonen en werken al meer dan 20 jaar in Frankrijk, dus kennen ze het land door en door. Een van de twee dames woont zelfs samen met haar gezin in de Franse hoofdstad.

Dus ben je op zoek naar bekende én minder bekende kindvriendelijke plekjes in Parijs, dan ben je bij deze dames aan het juiste adres! Meer nog: het duo schreef een handige digitale gids: ‘Insidertips voor Parijs met kinderen’.

Vrolijk en praktisch

Insidertips voor Parijs met kinderen’ is een e-gids van 50 pagina’s vol leuke en vooral ook praktische ideeën.

  • Welke wijken zijn het leukst met jonge kinderen?
  • Wat zijn originele activiteiten?
  • Welke parken zijn het leukst om in te spelen of te picknicken?
  • Wat kun je in Parijs doen als het regent?

Klaar voor een voorproefje?

5 leuke tips uit het ebook ‘Parijs met kinderen’

Ga fietsen in Parijs

Er bestaat een bedrijfje dat rondleidingen geeft met stevige Hollandse omafietsen (met kinderzitjes of in kinderformaat). De gidsen spreken Nederlands en tijdens de kidstour ontdek je bijzondere dingen over de Parijse geschiedenis!

Speeltijd

Breng een bezoek aan Jardin d’Acclimatation, de oudste speeltuin van Parijs, bij het bos van Boulogne! Leuke attracties voor de kinderen en voor ouders leuk te combineren met het mooie recente museum La Fondation Louis Vuitton.

All aboard!

Leuk in de metro: neem lijn 1 of 14! Dat zijn automatische metrolijnen zonder bestuurder. Als je daar voorin gaat zitten, dan zit je eerste rang voor de ondergrondse metrogangen.

Muizen in ‘t museum

Het Louvre en Musée d’Orsay zijn prachtig, maar een ander leuk museum met kinderen is de Grande Galérie de l’Évolution, over de dierenwereld. Het ligt in Jardin des Plantes, een heerlijk park waar je ook leuk kunt spelen.

Zoetjes en zoutjes

Wat willen kinderen zéker proeven tijdens een bezoek aan Parijs? Crêpes, ijsjes en croissants natuurlijk! Maar probeer vooral ook een diabolo grenadine (een typisch Frans kinderdrankje), chouquettes (zoete soesjes bij de bakker), een croque-monsieur en baguette tradition (het lekkerste stokbrood dat je kunt bestellen)!

ebook Parijs met kinderen

Interactief de stad in

De interactieve gids is als pdf te downloaden op je laptop, tablet of smartphone. Superhandig, want zo kun je zelfs alle locaties rechtstreeks openen op Google Maps en via diverse links doorklikken voor meer info of om online tickets te bestellen.

Lezersaanbieding!

Voor de lezers van Libelle Mama is deze e-gids Parijs met kinderen nu met korting te bestellen: € 4,95 in plaats van € 5,95 (aanbieding geldig tot 1 augustus). Klik hier voor meer informatie!

Bon voyage!

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content