© Getty Images

Zelf ziek? Zo kun je je kind bezighouden

Door Celine Werner

Ziek zijn is niet fijn! Maar het is eens zo zwaar als je kind net op dat moment niet naar de opvang of school moet. Wij geven je enkele tips om het wat draaglijker te maken voor jou, terwijl je oogappel zich kostelijk amuseert.

6 tips voor zieke mama’s en papa’s

1. Help!

Met een beetje geluk kun je een hulplijn inschakelen. De grootouders, een tante of vriendin kunnen misschien wel komen babysitten.

2. Accepteer het

Negeer de enorme stapel was en voel je niet schuldig. Ziek zijn kan iedereen overkomen.

3. Rusten is cruciaal

Doet je kleintje nog een dutje? Kruip dan op hetzelfde moment onder de wol!

4. Als mama- of papalief ziek is gelden er andere regels

Als de noodtoestand van toepassing is, word je een pak minder consequent. Nog een snoepje? “Ja hoor!” Wat langer televisie kijken? “Waarom ook niet!” Beter worden met kinderen in de buurt lukt alleen als je jezelf een beetje meer ruimte gunt.

5. Voor de lege maagjes 

Typisch dat je net ziek wordt op het moment dat de koelkast leeg is. Online boodschappen, of lekkere take-away to the rescue.

6. Urenlang speelplezier

Sommige speeltjes zijn kinderen al na enkele minuten moe, maar er ligt vast ook speelgoed in de kast waar ze een poosje zoet mee zijn. Laat je kapoen bijvoorbeeld een treinspoor aanleggen in de woonkamer, of laat ‘m een grote tekening inkleuren.

Kleuter ziek thuis? Zo hou je hem bezig

Is je kleuter een beetje ziek, maar kan hij of zij niet naar school? Dan is het vaak niet makkelijk om hem bezig te houden. Want na het rusten slaat de verveling onverbiddelijk toe. Wij geven je graag enkele tips.

Bronnen: myfamily.be & minime.nl

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content