Piraten in de straat!

Als je weet dat de gemiddelde leeftijd in Suf-aan-Zee 67 jaar bedraagt, dan weet je ook dat het gaat om een wel heel saai dorpje. Kleine Sanne droomt dan ook al lang van een echt leuke speelkameraad. En die komt er wanneer piraat Sammie in haar straat komt wonen.

Na zeven jaar op zee gevaard te hebben, meert Sammie samen met zijn gezin tijdelijk aan in Suf-aan-Zee. De buurtbewoners vinden hun komst maar niets, maar Sanne is meteen dikke vriendjes met Sammie.

De piraten horen er niet thuis. Ze passen niet in de straat van Sanne. Iedereen wil het piraten-gezin zo snel mogelijk weg. Maar wanneer dat dan uiteindelijk gebeurt, vindt iedereen nog een leuke verrassing in de tuin. Plots vindt iedereen de piraten een stuk leuker en zien ze ook hun positieve eigenschappen!

Piraten in de Straat is het tweede boek van Jonny Duddle en kreeg in Engeland de prestigieuze Waterstone's Children's Book Prize. Het is een zeer leuk verhaal boordevol spanning, humor, avontuur, mooie tekeningen én een onverwachte wending op het einde.

Piraten in de Straat door Jonny Duddle
Uitgeverij VBK
ISBN 9789026134203
Prijs: 13,50 euro

Partner Content