Poëzieboeken voor kinderen: onze favorieten!

Door -
poëzieboeken voor kinderen
©GettyImages
Van 28 januari tot en met 3 februari is het Poëzieweek en die gaat traditiegetrouw van start met Gedichtendag. Speciaal voor deze gelegenheid geven we je een overzichtje van onze favoriete boeken met rijmpjes, versjes en gedichten voor kinderen.

Gedichten voor kinderen zijn meestal erg lief, vertederend en grappig, wat het extra leuk maakt om samen te lezen. Bovendien worden kinderen er erg blij van het stimuleert hen om zelf ook rijmpjes te maken.

Onze favoriete poëzieboeken voor kinderen

1 / 10
Ik wou dat ik een vogel was

€ 39,99 

Jij en ik en alle andere kinderen

Bart Moeyaert – € 22,50

Bibbervlees

Karin Jacobs – € 19,99

Er is iets aan de kip met je hand

Geert De Kockere – € 17,50

De verdwaalde radeizigers

Elle van Lieshout en Erik van Os – € 14,95

De kindervleesfabriek

Ruth Verstraeten – € 16,99

De mooiste kindergedichten

Annie M.G. Schmidt – € 10,99

Winter! De leukste versjes, liedjes en verhaaltjes voor een mooie winter

Diverse auteurs – € 22,99

Ozo Heppie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joke van Leeuwen – € 12,50

Een stukje van de regenboog van Jan Van Coillie – € 29,99

Duik in dit boek, laat je vervoeren, verrassen en verbazen. In Een stukje van de regenboog vind je de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020.

Geniet mee van de grappige, ontroerende of wonderlijke poëzie van Edward van de Vendel, Bart Moeyaert, Kate Schlingemann, Jaap Robben, Bette Westera, Ted van Lieshout, Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Geert De Kockere en vele anderen.

Een stukje van de regenboog

Jij en ik

De mooiste gedichten uit Jij & ik en al het moois om ons heen verzameld en uitgebracht op groot formaat. Twaalf posters om elke maand een nieuw gedicht in de kijker te zetten. Met prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Jij & ik en al het moois om ons heen Kinderen zijn vaak gefascineerd, verwonderd door de natuur. Urenlang kunnen ze spelen met steentjes, schelpen zoeken, insecten bestuderen, naar de sterren turen… Dit boek brengt een ode aan de schoonheid van de natuur.

Daarom selecteerde Riet Wille met veel zorg een kleine 100 gedichten over bloemen, bomen, zee, bergen, dieren en seizoenen. Martijn Van Der Linden zorgde voor prachtige illustraties bij de gedichten van Edward van de Vendel, Bart Moeyaert, Annie M.G. Schmidt, Theo Olthuis, Jaap Robben en vele anderen.

VOOR IN DE BOEKENKAST:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here