Potjestraining in 3 dagen? Ja het kan!

Door -
De potjestraining van een peuter is voor de meeste ouders een hele uitdaging, die makkelijk enkele weken tot zelfs maanden aansleept. Maar volgens Lora Jensen is het mogelijk in slechts drie dagen!

Potjestraining in drie dagen

Lora Jensen is zelf moeder van zes kinderen en schreef het boek 3 Day Potty Training. Daarin legt ze uit hoe zij de zindelijkheidstraining bij haar kinderen aanpakt. Als je je peuter stimuleert om zijn lichaam te leren kennen, ervoor zorgt dat er geen afleiding is en haar drie kleine trucjes toepast, is je peuter meteen zindelijk. Organiseer dus een soort van bootcamp voor jezelf en je peuter én na drie dagen heb je geen luiers meer nodig.

Drie tips van Lora Jensen

1. Het zelf vragen

Kinderen zijn vaak zo druk aan het spelen dat ze niet beseffen of gewoon vergeten dat ze naar het toilet moeten gaan. Leer je kind niet dat jij wel zal vragen of hij niet op het potje moet, maar leer het zich zelf bewust te worden van het feit dat ze naar toilet moeten doordat ze het zelf moeten zeggen. Als een kind zelf controle krijgt over dit proces zullen ze er niet tegen vechten.

2. Gooi alles weg

Gooi vanaf dag één van de potjestraining alle luiers weg. Zo kom je niet in de verleiding om je peuter toch snel nog een luier aan te doen omdat dat nu eenmaal gemakkelijker is. Bovendien heeft een peuter meer last van een natte broek dan van een natte luier en zal hij dus sneller beseffen wanneer hij naar het toilet moet!

3. Geen afleiding

Geen TV, geen smartphone, nee helemaal  niets dat jou of je peuter kan afleiden. Tijdens deze bootcamp moet en mag je je enkel op je peuter concentreren.

Getest en goedgekeurd

De Amerikaanse zender ABC nam alvast de proef op de som bij 2 peuters. Bij beide was het een succesverhaal met een kleine terugval op de tweede dag. Maar allebei waren ze uiteindelijk na 3 dagen volledig zindelijk.

Ook deze Amerikaanse vlogster testte de potjestraining van drie dagen uit! Bekijk de video om haar resultaten te zien.

4x de leukste potjes voor een geslaagde potjestraining

1 / 4
Béaba plaspotje

Dit ergonomische plaspotje heeft een uitneembaar binnenpotje, een anti-slip rand en is gemakkelijk schoon te maken. Te koop bij Orchestra.

Fisher-Price Koninklijk Potje & Krukje

Het Fisher-Price Koninklijk Potje & Krukje bestaat uit een oefenpotje, een toiletverkleiner én kan gebruikt worden als opstapje om na de boodschap de handjes te wassen. En dat alles onder begeleiding van leuke melodietjes. Te koop bol.com.

My Carry Potty kat

Dit snoezige potje is handig voor thuis én onderweg! Je klapt het open als je kindje moet plassen en sluit het daarna geur- en lekvrij af. Te koop bij Dreambaby.

Basic wit

Liever een minder opvallend potje zonder teveel toeters en bellen? Kies dan voor dit simpel exemplaar van Hema.

Nog een leuk boekje!

Dit interactieve boekje leert je peuter op een luchtige manier kennismaken met het thema zindelijkheid. Een vrolijk verhaal over een belangrijk peuterthema met verschillende schuifsystemen en flapjes.

Tuur gaat op het potje
€ 8,99 – Ballon Kids – vanaf 2 jaar – ISBN 9789403206523

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!