Getty Images

Zeker doen: een rustig plekje in huis creëren voor je kind

De wereld draait in een sneltempo rond en onze kinderen kregen nog nooit zoveel prikkels binnen. Om hen op een rustige manier te laten bekomen van al deze indrukken is het belangrijk om een rustig plekje in huis te hebben.

Waar het rustige plekje zich bevindt is niet zo belangrijk. Dat kan een hoekje van hun slaapkamer zijn, maar net zo goed een eigen plekje in de woonkamer. Dat is erg afhankelijk van je woning, maar ook van de leeftijd van je kind. Een kleuter wil zijn mama of papa nog kunnen horen of zien, terwijl een ouder kind net liever de privacy van zijn slaapkamer verkiest.

Een rustig plekje in huis: enkele tips

Een veilig plekje

De meeste kinderen houden van een afgeschermd plekje waar ze zich veilig voelen. Denk aan een tipitent of een huisje, maar het kan evengoed een hemel zijn waaronder ze zich kunnen afzonderen. Het belangrijkste is niet hoe het eruit ziet, maar hoe je kindje er zich voelt. Het is er wat stiller, het licht wat gedempt en er liggen kussens en een zacht dekentje. De perfecte plek om een boekje te lezen, naar liedjes te luisteren of gewoon te ontspannen.

Tip: is je kindje nog klein, dan moet je opletten met dingen die aan het plafond hangen zoals een hemel. Je wilt immers niet dat je kleintje eraan gaat hangen of trekken en erin verstrikt raakt.

Nobodinoz Nevada Tipi tent


€ 159,95. Hier te koop.

Denk aan textiel

Met textiel kun je niet alleen gezelligheid creëren, het helpt ook om het geluid te dempen en zo alles wat rustiger te houden. Met een leuk tapijtje, enkele kussens of een gezellige zitzak kom je al een heel eind. Ook de favoriete knuffel mag niet ontbreken in het rustige hoekje.

De juiste belichting

Je hebt licht nodig in je tent of hoekje, maar het moet bovenal gezellig blijven. Geen grote spots dus, maar een lichtslinger of een nachtlampje doen het altijd goed. Leest je kindje graag, dan is een aangepast lampje wel nodig. Kies altijd voor een ledlampje zonder snoer.

ZAZU Nachtlampje / Zaklamp Fin


€ 31,95. Hier te koop.

Rustig plekje voor je kind: inspiratie op Pinterest

Hierboven gaven we je al enkele tips, maar als je op zoek bent naar ideeën en inspiratie moet je zoals steeds op Pinterest zijn. Wat vind je van deze voorbeelden?

Bron: dittbarnochdu.se

Meer ideeën voor de kinderkamer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content