Getty Images

Cadeautjestijd! De leukste gezelschapsspelletjes vanaf 4 jaar en ouder

We spelen een spel vanavond! Vanaf een jaar of vier kunnen kinderen hun eerste stappen in de wereld van gezelschapspelletjes zetten. En dat betekent een nieuw soort qualitytime met je oogappel, want het is toch o zo gezellig! Hoog tijd om onze favorieten op te sommen. Ideaal, zo nét voor de komst van Sinterklaas.

De meeste van deze gezelschapsspelletjes kunnen al gespeeld worden vanaf 4 jaar. Veel plezier!

Klassieker in een nieuw jasje

De klassieker onder de kaartspellen die je je kids zo snel mogelijk moet leren kennen, nu in Toy Story 4-thema! Speel zo snel mogelijk je kaarten kwijt en vergeet niet UNO te roepen als je nog één kaart over hebt.

Uno Toy Story 4 – 13,95 euro van Mattel. Vanaf 7 jaar.

Verbanden leren leggen

 

Hoe goed kun jij vertellen zonder het te raden woord te verklappen? Een heel leuke manier om met je kinderen te leren over dieren én hun taal te verbeteren.

Concept Kids – 20,75 euro van Repos. Vanaf 4 jaar.

Stekelig aanstekelijk

Egeltje Plof combineert een eenvoudig spelprincipe met spanning en actie. Niemand weet immers wie het egeltje laat ontploffen.

Egeltje Plof – 19,95 euro van Hasbro. Vanaf 4 jaar.

Hoe voel jij je écht?

Het Kleurenmonster wordt verward wakker en weet niet waarom. Zijn emoties zijn in de war. Is hij nu blij, verdrietig, kalm, boos of bang? Kun jij hem helpen om zijn gevoelens te sorteren en een eigen plekje te geven? Een spel om emoties te herkennen en te beheersen.

Het Kleurenmonster –  29,95 euro van Purple Brain Games. Vanaf 4 jaar.

 

Billenkletser!

Bob Bilnaad is een spannend kinderspel dat gegarandeerd op de lachspieren werkt. Bob de loodgieter is onder de gootsteen gedoken om een lekkage aan te pakken. Daarbij geeft hij de spelers een fraai uitzicht op zijn stevige poep.

Bob Bilnaad – 19,99 euro van Hasbro. Vanaf 4 jaar.

Kijk uit voor de kikker

Pas op voor Froggy, de hongerige kikker! Vang de meeste beestjes voor Froggy in de vijver springt. Hij geeft de andere kikkers maar heel even de tijd om zo veel mogelijk insecten te vinden. Hoeveel kun jij er vangen?

Frog Hop – 16,99 euro van Jumbo. Vanaf 4 jaar.

Dubbel zo geestig

Twee spelletjes in één! In het ene spel moet je Aladdin en Amira helpen die op zoek zijn naar de vijf magische edelstenen om de boze tovenaar te stoppen. In het andere spel is de boze tovenaar Mustafa op zoek naar vijf magische edelstenen en moet je hem voor zijn!

Aladdin en de wonderlamp – 15,99 euro van Jumbo. Vanaf 4 jaar.

Spotlight aan

Welkom in het Picture Show shaduwtheater! Beeld filmtitels, begrippen en uitdrukkingen uit door met de vormpjes schaduwen te projecteren. Wie raadt er de meeste begrippen binnen de tijd?

Picture Show – 19,99 euro van Zygomatic. Vanaf 6 jaar.

Iedereen instappen!

Verzamel kaarten van verschillende kleuren, gebruik deze om treinroutes te claimen met jouw treintjes en behaal bestemmingskaarten om het spel te winnen. Stap aan boord en beleef een geweldig treinavontuur dwars door Europa!

Ticket to Ride – Mijn Eerste Reis – 29,99 euro van Days of Wonder. Vanaf 6 jaar.

Welkom in de jungle

In het hart van de jungle, viel de leeuw in slaap …  Snel!! Hier is je kans om dieren te redden. Een goed geheugen en een snel reactievermogen zijn essentieel bij het fantasierijke Jungle Speed Kids. Zie je twee dezelfde kaartjes? Grijp dan zo snel mogelijk de totem en kom dichter bij de winst!

Jungle Speed Kids – 19,99 euro van Zygomatic. Vanaf 4 jaar.

Kleur bekennen

Combo Color is een fantastisch kleurspel! Elke keer dat je aan de beurt bent, mag je een vakje inkleuren. Ga strategisch te werk en kleur de juiste vakjes en reis door Versailles, Tokio, de jungle en prachtige landschappen.

Combo Color – 27,95 euro van Zygomatic. Vanaf 8 jaar. 

Schatkist veroveren

Dé klassieker onder de bordspelletjes, ook voor jongere kindjes. In deze Disney-versie nemen Aladdin, Simba en vele andere helden het op tegen de meest iconische schurken. Stel zelf een geheim superteam samen en probeer de schatkist van de tegenpartij te veroveren. Met twee spelvariaties is eindeloos spelplezier verzekerd!

Stratego Junior, Disney-editie – 19,99 euro van Jumbo. Vanaf 4 jaar.

 

Ook leuk:

Partner Content