Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
The boy plays recycling. He buries plastic disposable dishes and biodegradable dishes.

5x speelgoed van gerecycleerd plastic of bioplastic

Met kinderen in huis puilt de speelgoedkast vast uit. Er is namelijk zoveel interessant, leerrijk en vooral leuk speelgoed op de markt. Helaas scoort het meeste ervan niet meteen hoge punten als het op duurzaamheid aan komt. Gelukkig komt daar stilaan verandering in. Heb jij al speelgoed van bioplastic of gerecycled plastic in huis?

Alternatieven voor plastic speelgoed

Er zijn heel wat duurzame alternatieven voor het traditionele plastic speelgoed. Denk maar aan hout of natuurrubber bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar speelgoed met de voordelen van plastic (het is nu eenmaal licht en makkelijk schoon te maken), maar zonder de schadelijke stoffen en de druk op het milieu? Dan is bioplastic of gerecycled plastic een prima keuze.

Gewone plastic wordt gemaakt van vervuilende aardolie, wat zorgt voor een grote hoeveelheid CO². Gelukkig zijn er een aantal fabrikanten van speelgoed die op zoek gingen naar gezondere en milieuvriendelijkere alternatieven.

Bioplastic is er één van. Dit wordt niet van aardolie gemaakt, maar van een natuurlijke grondstof, in de meeste gevallen suikerriet of maïs. Hierbij komt heel wat minder CO² vrij, wat het een stuk duurzamer maakt.
Andere speelgoedproducenten wilden net aan de slag gaan met de berg restafval die we sowieso hebben en gingen het bestaande plastic op een duurzame manier recycleren om er speelgoed van te maken.

Bioplastic of gerecycled plastic: onze 5 favorieten

1

Zsilt – Sand & beach toys gerecycled plastic


€ 27,95. Hier

2

Dantoy – Garage met 3 auto’s in bioplastic


€ 34,95. Hier

3

HEMA – Theeservies set bioplastic


€ 11. Hier

4

Greentoys – Doktersset gerecycled plastic


€ 26,95. Hier

5

Biobuddi – Politiekazerne bioplastic


€ 25,95. Hier

NOG MEER INTERESSANT SPEELGOED:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!