Stap voor stap de trap op en af

Gaat je kleintje stilaan op verkenning door het hele huis? Dan heb je wellicht al stil gestaan bij de gevaren van een trap. Natuurlijk kan je zo’n hekje boven- en onderaan de trap installeren, maar ook deze tips zorgen ervoor dat je geruster bent in huis.

  • Plaats een hekje boven- en onderaan de trap van zodra je kleintje kan kruipen. Op die manier hoef je jouw kindje niet de hele tijd in de gaten te houden en moet je geen schrik hebben dat je zoon of dochter plots – vol plezier – op de middelste tree staat.
  • Heb jij ook zo’n peuter in huis die de trap tree per tree afgaat op de billen? Beter is het om je kindje aan te leren zich om te draaien om de trap af te dalen. Op deze manier kijkt jouw kindje naar de treden en zal het veel minder snel op het hoofdje terecht komen, wanneer het van de trap valt.
  • Til je jouw kindje telkens op wanneer het uit bed of uit de zetel wil? Niet doen! Draai hem of haar op de buik en laat ze zelf de grond zoeken met hun voetjes. Dit is alvast een goede voorbereiding om later zelf te trap af te gaan op de juiste manier.
  • Word je een beetje ongeduldig wanneer je kleintje traag naar boven stapt? Jaag hem of haar niet op! Het is niet alleen veiliger om iets trager de trap op te stappen, het is ook beter voor de vetverbranding om traag tree per tree naar boven te gaan.

LEES OOK

Veiligheidstips voor een baby- en peuter veilig huis

Partner Content