chocolade sinterklaas

Te veel chocolade in huis?

Is Sinterklaas weer te gul geweest met de chocolade? Hierbij alvast 3 makkelijke recepten van chocolade én fruit. Zo voel je je toch alvast een beetje minder schuldig over die dagelijkse portie chocolade…

 

Gebakken banaan met chocolade

Ingrediënten (2 personen)

•    2 bananen
•    100 g pure chocolade
•    100 ml room
•    boter
•    1 el honing

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de room door.
  •  Pel de bananen en snij ze doormidden. Bak ze kort op de snijkant in boter. Schenk er de honing over en laat even karamelliseren.
  • Serveer de bananen met de warme chocolade.

 

Aardbeien met chocolade

Ingrediënten (4 personen)

•    250 g aardbeien
•    geraspte schil van een halve limoen
•    50 g zwarte chocolade
•    50 g witte chocolade
•    ½ tl suiker

Bereiding

  • Meng de limoenschil met de suiker.
  • Smelt apart de witte en donkere chocolade in de microgolven of au bain-marie.
  • Leg een vel bakpapier in een serveerschaal. Doop de aardbeien voor 3/4 in de gesmolten chocolade, bestrooi ze met het suikermengsel en laat afkoelen op het bakpapier.

 

Kriekenconfituur met chocolade


Ingrediënten (4 porties)

•    1.2 kg krieken
•    1 kg geleisuiker
•    1 vanillestokje
•    4 el gesmolten chocolade
•    50 g geraspte pure chocolade

Bereiding

  • Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker en laat het gedurende 1 uur trekken.
  • Snij het vanillestokje open en schraap het merg los.
  • Pureer de helft van de krieken.
  • Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.
  • Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."