Te veel chocolade in huis?

Is Sinterklaas weer te gul geweest met de chocolade? Hierbij alvast 3 makkelijke recepten van chocolade én fruit. Zo voel je je toch alvast een beetje minder schuldig over die dagelijkse portie chocolade…

 

Gebakken banaan met chocolade

Ingrediënten (2 personen)

•    2 bananen
•    100 g pure chocolade
•    100 ml room
•    boter
•    1 el honing

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de room door.
  •  Pel de bananen en snij ze doormidden. Bak ze kort op de snijkant in boter. Schenk er de honing over en laat even karamelliseren.
  • Serveer de bananen met de warme chocolade.

 

Aardbeien met chocolade

Ingrediënten (4 personen)

•    250 g aardbeien
•    geraspte schil van een halve limoen
•    50 g zwarte chocolade
•    50 g witte chocolade
•    ½ tl suiker

Bereiding

  • Meng de limoenschil met de suiker.
  • Smelt apart de witte en donkere chocolade in de microgolven of au bain-marie.
  • Leg een vel bakpapier in een serveerschaal. Doop de aardbeien voor 3/4 in de gesmolten chocolade, bestrooi ze met het suikermengsel en laat afkoelen op het bakpapier.

 

Kriekenconfituur met chocolade


Ingrediënten (4 porties)

•    1.2 kg krieken
•    1 kg geleisuiker
•    1 vanillestokje
•    4 el gesmolten chocolade
•    50 g geraspte pure chocolade

Bereiding

  • Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker en laat het gedurende 1 uur trekken.
  • Snij het vanillestokje open en schraap het merg los.
  • Pureer de helft van de krieken.
  • Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.
  • Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content