Tips voor thuisblijfmama’s

Thuisblijfmama’s hebben geen zee van tijd voor zichzelf. Ze zijn vaak een hele dag in de weer met de kinderen en het huishouden. Maar hoe zorg je ervoor dat al je dagen niet hetzelfde lijken en dat je een goed evenwicht vindt tussen klusjes en amusement?

1. Wees voorbereid

Maak een planning op voor de volgende dag wanneer je kinderen in bed liggen. Zo hoef je 's morgens niet op te staan met de vraag "Oh, wat kunnen we vandaag doen?" terwijl er een kleuter aan je been hangt en een huilende baby in je armen ligt. Een goede voorbereiding geeft je alvast dat beetje rust om de dag aangenaam te starten.

2. Ga buiten

Blijf je de hele dag binnen met je kroost? Geen goed idee! Je kinderen worden er gek van én je huis zal er op het einde van de dag als een slagveld bijliggen. Dus trek voor een uurtje naar de speeltuin of het park, of trek gewoon de tuin in. De frisse lucht zal iedereen deugd doen.

3. Neem tijd voor jezelf

Als thuisblijfmama ben je de hele dag druk in de weer met de kids. Geen lunchpauze, zelfs geen tijd om even rustig naar toilet te gaan. Dus is het ontzettend belangrijk om één keer per week tijd te nemen voor jezelf. Ga iets drinken met vriendinnen, maak een afspraak voor een manicure en laat je vooral geen schuldgevoel aanpraten omdat je jouw lievelingen even achterlaat bij je partner of babysit.

4. Maak bewust tijd voor de kinderen

Natuurlijk ben je er de hele dag voor je kinderen als thuisblijfmama, maar let erop dat je geregeld bewust tijd maakt voor hen. Ga bij hen op de vloer zitten en speel mee met de racewagens of de poppen. Zonder ondertussen na te denken over de berg strijk of het eten dat nog klaargemaakt moet worden. Het cliché "ze worden zo snel groot" klopt als een bus, dus probeer zoveel mogelijk van jullie tijd samen te genieten.

 

 

 

Partner Content