Wonderboek

Uitgetest: printables die helpen om je kind(eren) te laten spelen

Door Celine Werner

Het zoontje van Libelle Mama-redactrice Celine is zijn speelgoed soms snel beu. En dat is natuurlijk niets bijzonders, want kinderen van twee jaar zijn voortdurend op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij haar zoektocht naar een fonkelnieuwe challenge voor Otis, ontdekte Celine Wonderboek van Maxine Konings. Ze legt uit hoe het werkt én wat ze ervan vond.

The best of both worlds: knutselen én spelen

Wie is Maxine?

Maxine is mama van twee meisjes en heeft een passie voor tekenen en schilderen. Lange tijd was het enkel een hobby, maar sinds kort maakt ze in haar vrije tijd ook (geboorte)kaartjes, portretten en uitnodigingen in opdracht. Je kunt al haar illustraties hier bekijken.

Wonderboek: wat is het?

Wonderboek biedt superleuke printables met activiteiten die de creativiteit en fantasie prikkelen, maar die vooral gemakkelijk en snel zijn klaar te zetten door jou. Je kunt kiezen voor de losse printables of de thematische seizoensbundels, met méér dan twintig activiteiten!

Met de huidige herfstbundel kun je dino’s knutselen, boomhutten maken, knutselen voor Sinterklaas en je volledig uitleven met herfstblaadjes of zelf een bakkerswinkeltje maken. 

Zalig om te zien zo’n rollenspel. En wist je dat het ook goed is voor de ontwikkeling van je kindje? Het helpt bijvoorbeeld bij de taalontwikkeling, ze leren probleemoplossend denken én het voedt de fantasie!

Wonderboek
CelineWerner

Hoe werkt het?

  • Op de website kun je de printables per thema naar keuze bestellen. Naast de digitale versies, kun je ook een afgeprint exemplaar van de Wonderboek-themabundel bestellen. Jij krijgt dan de afgeprinte printables bij je thuis geleverd. Je ontvangt de pagina’s los, in een bewaardoos waar je jouw Wonderboek daarna in kunt opbergen. Na het kopen van een digitale versie ontvang je een e-mail met een link naar je Wonderboek, die 30 dagen actief blijft. Eens je jouw PDF op jouw computer opslaat, heb je er onbeperkte toegang toe.
  • Tijd om te knutselen! Er staat klaar en duidelijk uitgelegd wat je precies moet doen en wat je hiervoor nodig hebt.
  • Tot slot kun je alles klaarzetten en kan het spelen beginnen.
Wonderboek
CelineWerner

VANAF WELKE LEEFTIJD IS DIT GESCHIKT?

Wonderboek is gemaakt voor kindjes van 2-6 jaar, maar indien je de activiteiten een beetje aanpast, zullen oudere broertjes of zusjes er ook plezier aan beleven.

Wonderboek
CelineWerner

TEVREDEN?

Celine: “De creatieve kant was wat minder z’n ding. Maar of een kind al dan niet graag knutselt, is uiteraard karaktergebonden. Plus: hij kan nog niet echt overweg met een schaar, waardoor mama zelf veel mocht doen. Eens alles klaar was en hij bakkertje kon spelen, was hij door het dolle heen. Hij vond het geweldig om te doen alsof hij van een croissantje smulde, en om zich volledig uit te leven in z’n eigen winkel.

Heb je dus een kleintje dat graag creatief bezig is en houdt van rollenspelletjes? Dan heb je meteen twee vliegen in één klap! Is dat niet het geval? Dan maak je hem of haar sowieso blij met een van de twee aspecten. Handig toch?”

ZIN GEKREGEN? WIN HIER ZO’N WONDERBOEK!

Wil jij zo’n Wonderboek graag eens uitproberen met je (klein)kind? Dat kan, door deel te nemen aan onze wedstrijd waarbij we vijf Wonderboeken mogen weggeven. Waag je kans!

Snel deelnemen is de boodschap, want de wedstrijd loopt van 25 november tot en met 2 december, middernacht.

 

Neem ook zeker een kijkje op wonderboek.be voor alle opties en prijzen.

OOK LEUK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content