© Getty Images

Uittip: ga deze zondag naar Kunstendag voor kinderen!

Hoera, zondag 18 november is het weer zover! Dan is het Kunstendag voor kinderen. In heel Vlaanderen en in Brussel worden tal van culturele activteiten op kindermaat georganiseerd. Verwacht je aan theater, film, dans, muziek, architectuur, literatuur en zoveel meer! Maureen Vanherbergen, bekend van de Ketnet-serie Helden, is ambassadrice.

Kunstendag voor baby’s en peuters

De Kunstendag is er voor kinderen tot twaalf jaar, maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Kunst voor een baby? Jazeker! Wij zetten enkele leuke activiteiten voor baby’s en peuters op een rij.

  • Fluisterconcerten in Zeveneken: het Fluisterhuis creëert de leukste muzikale sprookjes voor jong en oud.
  • Buggytour in het Red Star Line Museum in Antwerpen: ja hoor, je kunt ook spelen, kruipen of rollen in het museum!
  • Beeldend gepeuter in Roeselare: in het Wielermuseum in Roeselare zijn er tal van workshops. Bij een wielerwedstrijd spat de kleur van het scherm. Tijdens ‘Beelden gepeuter’ mogen kinderen vanaf 6 maanden aan de slag met verf. Verwacht je niet aan perfecte kunstwerkjes, wel aan veel geklieder en plezier!
  • Ouder-Kleuter-Boekendans in Lommel: in de bibliotheek van Lommel dans je met… een boek! Plezier gegarandeerd!
  • Bewobbelen in Kuurne: lekker bewegen, dat kunnen 2- en 3-jarigen tijdens deze workshop. Met de wobbel gaan ze aan de slag.
  • De muzikale papfles in Hasselt: wist je dat kinderen geboren worden met een natuurlijke aanleg voor muziek? Tijdens de muzikale papfles (al vanaf 0 maanden) gaan baby’s en ouders aan de slag met klanken, beweging, zang en theater om spelenderwijs dieper met elkaar te verbinden. Je leert liedjes waarmee je daarna thuis nog aan de slag kunt.
  • Workshop: Archipelago in Tielt: Wist je dat je omringd wordt door een verzameling aan spullen? Vind je ze bijzonder? Gooi je ze weg? Tijdens deze interactieve workshop herontdek je die spullen die je anders misschien weggooit of waar je weinig waarde aan hecht. (Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.)

Op zoek naar nóg meer activiteiten op de Kunstendag op 19 november? Hier ontdek je het volledige programma.

Meer tips voor de kinderen:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content