©iStock

Upcycling: geef je babybedje een nieuw leven

Is jouw zoon of dochter haar babybedje ook stilaan ontgroeid? Klaar om een nieuw bed te kopen en het oude een nieuw leven te geven? Wat kun je doen met een babybedje dat te klein is geworden? Enkele ideetjes!

Maak je eigen bolderkar

Een babybedje is het ideale model om zelf een bolderkar mee te maken. Zaag de zijkanten op de gewenste hoogte. Zoek een goede bodem als basis. Moest je een bedbodem net iets te groot vinden, dan kun je deze ook laten op maat zagen in een doe-het-zelf-zaak. Bevestig de zijkanten aan de bodem en plaats er wielen onder. Daar is je eigen bolderkar!

Gebruik het als bureau

Even de zijkant eruit halen en als schap gebruiken. Nog iets op de bovenkant leggen, zoals een glazen plaat en… klaar is kees! Jouw eigen DIY bureau, wie ziet nu nog dat dat ooit een babybedje is geweest?

Maak een boekenplank

De twee zijkanten aan elkaar vastmaken en een kussensloop rond de spijlen om de boeken tegen te houden. Zo eenvoudig kan het zijn. Kies je voor vrolijke kleurtjes, dan heb je meteen een leuke boekenkast voor de voorleesboekjes van je kind dat zijn bedje ontgroeid is.

En je matras?

Die tover je om tot een speelkussen. Knip hem in twee (of meer) delen en overtrek hem met een mooi stofje.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content