Vogeltjes tellen

Op 2 & 3 februari tellen duizenden gezinnen de vogels in hun tuin. Want Natuurpunt wil graag weten hoe het met de mussen, merels, gaaien en spechten gesteld is. In ruil voor jouw telgegevens krijg je een prachtig natuurspektakel cadeau, want er is niets gezelliger dan met het hele gezin naar buiten te kijken om te zien welke acrobatentoeren de vogels in tuin uithalen om van de vetbollen te eten of de voedertafel te plunderen.

Al dertien jaar op rij nodigt Natuurpunt je uit om je in het eerste weekend van februari aan je tuin te installeren en de vogels te tellen. Tellen is niet moeilijk en iéderéén mag meedoen!

Vinken, merels, meesjes, mussen en gaaien, maar ook grote vogels als kraaien en kauwen en af en toe een sperwer komen graag een graantje meepikken. Tijdens Het Grote Vogelweekend van 2 & 3 februari, tel je het maximum aantal vogels per soort dat je tegelijkertijd ziet op en rond de voederplaats.

Op www.vogelweekend.be kan je terecht voor tuintips en foto’s en zangfragmenten om de vogels te herkennen. Je vindt er ook het invulformulier, teltips, leuke downloads en supergrappige ringtones van Tom Van Dyck.

Wie vragen heeft over vogels, of met een mysterieuze gast zit, kan terecht bij de Tuinvogelconsulent ( tuinvogelconsulent@natuurpunt.be). En vergeet niet je foto in te sturen voor de wedstrijd van De Mooiste Voederplank! De winnaars maken kans op pakketten met vogelvoer of een van de mooie verrekijkers!

Volg Natuurpunt op Facebook of Twitter!
 

Partner Content