happy mother's day! baby son congratulates mother on holiday and gives flowers

Waarom het tweede jaar als mama leuker is

In het eerste jaar als moeder moet je lichaam zich herstellen, ben je vaak moe en moet je nog zoveel leren over je baby. Het tweede jaar als mama is al veel leuker. Lees hier waarom!

Waarom het tweede jaar als mama leuker is

Je bent meer uitgerust

Dat kersverse ouders weinig slapen weet iedereen. Een baby die je ‘s nachts wakker huilt is geen pretje. Na een tijdje ben je zo uitgeput dat je zowaar op ‘automatische piloot’ leeft. In hun tweede levensjaar beginnen de meeste baby’s wel door te slapen en dat wil zeggen dat ook mama – en papa – een goede nachtrust hebben. Dan ben je meer uitgerust om leuke dingen te doen en meer te genieten.

Je hormonenspiegel is weer normaal

Het ene moment sta je te huilen en het andere moment ben je boos en daarnaast heb je ook nog last van haaruitval. Hormonen hebben een enorme invloed op je lichaam tijdens je zwangerschap, maar ook daarna. In het tweede jaar als mama is je hormonenspiegel weer helemaal normaal, waardoor je geen last meer hebt van die vervelende kwaaltjes.

Je zit helemaal in je moederrol

Of je nu op jonge leeftijd een kindje krijgt, of op latere leeftijd, het is altijd wennen aan dat gevoel van mama te zijn. Dat is ook normaal want plots moet je met duizend en één dingen rekening houden, je moet veel leren en je ligt misschien wat in de knoop met jezelf. Maar na dat eerste jaar zit je helemaal in je moederrol en valt alles op zijn plaats.

Je liefde wordt beantwoord

In het eerste jaar zijn baby’s vooral bezig met eten, slapen en hun luier vol doen. In het tweede jaar worden kinderen vaak aanhankelijker. Ze brabbelen “mama” of “papa” en willen niets liever dan jouw aandacht. De liefde die jij aan je kind geeft, krijg je duizend keer terug.

Je hebt meer plezier met je kinderen

Eten geven en luiers verversen is niet altijd een pretje. Ook van slapeloze nachten wordt je niet bepaald gelukkig. Vanaf het tweede jaar kan je meer plezier beleven met je kind. Je kan spelletjes spelen, je kind begint te stappen en te brabbelen. Dat zorgt vaak voor grappige momenten die je voor altijd zullen bijblijven.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content