6 tips om vlekken uit kledij te verwijderen

Wat ze ook doen, kinderen slagen er altijd in om hun kleren vuil te maken en dan liefst nog met vlekken die je er moeilijk uit krijgt. Maar met deze tips verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken!

Melkvlekken

Je ziet ze misschien niet altijd even goed, maar ingedroogde melkvlekken kan je best deppen met water en inwrijven met waspoeder. Is de vlek weer soepel? Dan kan je de kleertjes gewoon meewassen.

Vlekken van braaksel

Stop de kledij in koud water en voeg er enkele druppels azijn aan toe. Na deze voorbehandeling kan je het kledingstuk wassen in de wasmachine.

Vlekken van ontlasting

Probeer zoveel mogelijk van de vlek te deppen met keukenpapier. Daarna kan je vloeibaar wasmiddel over de vlek gieten en wassen in de wasmachine.

Fruitvlekken

Verwijder eerst de restantjes fruit van de kledij van je kleintje. Daarna de T-shirt of broek in lauw water stoppen en behandelen met een neutrale zeep. Na deze voorbehandeling kan je het kledingstuk gewoon meewassen in de wasmachine.

Vlekken van de groentepap

Spoel alles meteen uit onder de koude kraan en behandel het nadien met een beetje citroensap. Is het kledingstuk voorbehandeld? Dan kan je het wassen!

Grasvlekken

Maak de vlekken nat en bestrooi ze met suiker. Laat een uurtje intrekken en haal er dan de suiker af. De voorbehandeling is nu afgelopen waardoor je het kledingstuk meteen kan wassen in de wasmachine.

 

Partner Content