Zelfs speculaas maken

Maak eens samen met de kindjes speculaas. Makkelijk en lekker.

Ingrediënten:
1 ei
180 g suiker, bruine (cassonade) suiker
340 g bloem
1 kl bakpoeder
120 g boter
2 el honing
3 kl speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pan. Doe er de bruine suiker en honing bij. Laat inkoken tot een dikke siroop en weer wat afkoelen.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Doe er de suikersiroop en het ei bij. Kneed tot een gladde deegbal. Verpak hem in plasticfolie en leg hem een uurtje in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dik. Steek er rondjes of andere vormpjes uit en leg ze op een bakplaat. Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

Dit recept en nog vele andere recepten kan je vinden op Libelle Lekker!
 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."