©Getty Images

Zo verveelt je kind zich niet te pletter tijdens het kerstdiner

Kerstmis: bij de meeste families verzamelt iedereen zich rond de feesttafel. Supergezellig. Maar kinderen vinden het vaak oersaai en veel te lang duren. Hoe maak je je kerstdiner ook onvergetelijk voor de kleinsten? Onze beste tips.

Een goed begin

Betrek je kinderen zo veel mogelijk bij de voorbereidingen van het kerstdiner. Knutsel samen mooie kerstmenu’s, laat ze helpen in de keuken en dek samen de feesttafel.

Zelf kok spelen

Ook tijdens het diner zelf kun je hen zo veel mogelijk betrekken. Wat dacht van van gourmet of fondue? Zo kunnen je kinderen zelf koken en zullen ze zich ook minder snel vervelen. Wel even opletten met de veiligheid!

Tchin!

Bij Kerstmis horen feestelijke drankjes. Ook voor de kleinsten. Denk aan kinderchampagne, mocktails of een vers sapje.

Better safe dan sorry

Kaarsen en warme potten, pannen of fondueschotels zijn dingen die gevaar kunnen betekenen. Wijs je kinderen op de gevaren en zet deze zo ver mogelijk weg van de kinderen. Pas ook op met lange tafelkleden: struikelgevaar. Vergeet verder geen aangepast bestek te voorzien voor de kleinsten.

Entertainment

Een hele avond aan tafel zitten? Niet zo makkelijk voor kinderen! Zorg voor voldoende entertainment. Leg bijvoorbeeld een papieren tafelkleed, stiften en kleurtjes op de kindertafel. Zo kunnen ze hun tafel mooi versieren.

Toch zullen niet veel kinderen het geduld hebben om urenlang aan tafel te zitten. Voorzie daarom een speciaal hoekje met speelgoed en tekenspullen voor de kinderen. Daar kunnen ze zich tussen de gangen door uitleven.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content