Hoera, Rupsje Nooitgenoeg is 50 Jaar!

Door -
Rupsje Nooitgenoeg, de wereldberoemde rups, wordt dit jaar 50. Het tijdloze verhaal gaat al drie generaties mee, is in 65 talen vertaald en er zijn ruim 50 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Tijd voor een feestje, dus!

Het lijkt ons onwaarschijnlijk, maar mocht je Rupsje Nooitgenoeg niet kennen: hij is het hoofdpersonage in een gelijknamig prentenboek voor kleuters. Het gaat over — inderdaad — een rupsje dat altijd honger heeft.

Het boek, geschreven door Eric Carle, verscheen in 1969 en werd al snel enorm populair: de originele, Engelstalige versie van het boek ‘The Very Hungry Caterpillar’ werd vertaald in meer dan vijftig talen.

Het boek gaat over een rups, die zich door een bonte verzameling lekkers heen eet, zoals ijsjes, salami, een watermeloen en een lolly, voordat hij zich uiteindelijk ontpopt tot een vlinder. Het gaat over de levenscyclus van een vlinder, leert kinderen tot vijf tellen, behandelt de dagen van de week én verschillende soorten voedsel.

Jubileumeditie

Om de 50ste verjaardag van de klassieke rups te vieren, brengt uitgeverij Gottmer een jubileumeditie uit. Naast het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg vind je er ook een pagina over het ontstaan van het rupsje en een brief van Eric Carle aan al zijn lezers. De rode linnen rug maakt van dit klassieke boek een echt collector’s item.

De feestelijke uitgave verschijnt niet toevallig op 20 maart: International Caterpillar Day. Bestel het boek hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here