Doe-tip: ontmoet de kleinste sinthulpjes op de Spiekpietjes-expo (én we geven tickets weg!)

Door -
'Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe', maar hoe weet de Sint welk kindje braaf of ondeugend geweest is? Door zijn kleine, geheimzinnige hulpjes: de Spiekpietjes! En die kunnen je kinderen tijdens twee leuke expo's gaan zoeken.

Hulpjes van de Sint

De Spiekpietjes ontstonden in het hoofd en in de pen van kinderboekenschrijfster Thaïs Vanderheyden, die zich op haar beurt liet inspireren door de elfenpopjes die vanaf Thanksgiving Day opduiken, vlak voor kerst.

Ze zijn Sinterklaas’ allerkleinste helpertjes die zich verschuilen in huis of in de klas, en zo het doen en laten van kinderen observeren. Elke frats, braaf of ondeugend: niets ontsnapt aan het allesziend oog van de Spiekpietjes. Ze brengen verslag uit bij de langbaardige kindervriend en zo wordt zijn Grote Rode Boek elk jaar netjes aangevuld.

Maak kennis met de Spiekpietjes

Waar de Spiekpietjes in uitblinken? In verstoppertje spelen, dus! Trommel je speurneuzen op en bezoek de expo’s waar de Spiekpietjes zich verscholen hebben!

1. ‘Het Zilveren Belletje’-expo in Oostende

Van 19 oktober tot en met 8 december komt het boek ‘Het Zilveren Belletje’ helemaal tot leven. Verwacht je aan levensgrote platen, een audio-verhaal door Warre Borgmans, een spectaculaire zoektocht én een leuke pop-up Spietpietjes-bar!

Locatie: Fort Napoleon, Vuurtorenweg 13 -Oostende 8400

2. Stoomboot-Expo in Antwerpen

Ook dit jaar meert de stoomboot van Sinterklaas aan in Antwerpen! En hij is helemaal volgeladen met cadeautjes! Maar dan… BOEM! De stoommotor is kapot en de boot is stuurloos. Wie lost het probleem op?

Ook in Antwerpen geniet je van een prachtig beeldverhaal met de vertelstem van Warre Borgmans, een creatieve hoek en een grote Spiekpietjeszoektocht in het park!

Deze expo loopt van 26 oktober tot 4 december 2019!

Locatie: Park Den Brandt (Villa La Chapelle) – Antwerpen

Klik hier voor meer informatie over de expo’s.

Win een familieticket…

… goed voor 4 personen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Benieuwd naar de vorige editie? Hier krijg je al een voorproefje!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer over de Sint:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here